Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Edremit Belediyesi, velilerin eğitim giderlerini azaltmak ve öğrencilere destek olmak amacıyla harekete geçti. Edremit'te ikamet eden ve Van YYÜ'de okuyan tüm öğrencilerin başvurusunu kabul eden Edremit Belediyesi, 500 öğrenciye ulaşım kartlarını teslim etti.

300 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE 350 BİN TL BURS

Süphan Kültür Merkezi konferans salonundaki programda konuşan Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, eğitimde bütün alanlara dokunmaya çalıştıklarını söyledi. Okullardan üniversiteye, etüt merkezlerinden öğrencilerin kaynak ihtiyacına kadar bütün alanlara dokunmak istediklerini belirten Erdem, “Edremit Kaymakamlığı olarak sadece bu yıl 830 ailemize 622 bin TL eğitim ödeneği ayırdık. Bunun yanında 300 üniversite öğrencimize yaklaşık 350 bin TL burs yatırıyoruz. Toplamda üniversite öğrencilerimize 1 milyon TL’den fazla eğitim yardımı yapıyoruz. Yıl içerisinde de desteklemeye devam edeceğiz. Eğitim konusunda maddi ve manevi sıkıntısı olan herkese yardım etmeye hazırız. Diğer belediyelerin de bu şekilde destekler vermesini talep ediyoruz” dedi.

ÖĞRENCİ DOSTU EDREMİT BELEDİYESİ

Göreve geldiği günden itibaren öğrenci dostu belediye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “İmkânımız yettiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Bizlere düşen sizlerin hayatını kolaylaştırmak, ailelerinizin yükünü azaltmaktı. Bunu elimizden geldiğince yaptık. Keşke imkanlarımız daha da çok olsa lise ve ortaokul öğrencilerimize de bu tür destekleri yapabilsek.”

Öğretmen atamaları için yeni şart: Artık KPSS ve mülakat yeterli olmayacak! Öğretmen atamaları için yeni şart: Artık KPSS ve mülakat yeterli olmayacak!

EDREMİT’TE 500 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTI

Başkan Say, “ESEM dediğimiz hakikaten kolej ayarında, yaklaşık 500 kişiye aynı anda hizmet veren, tek araçla ulaşılabilen bir merkezin dışında Çiçekli, Erenkent, Erdemkent, Şabaniye gibi özellikle nüfus yoğunluğunun olduğu grup mahallelerine hitap edebilecek merkezler kurduk. İmkânlar el verdikçe bunlara devam edeceğiz. Bugün de yine 500’e yakın öğrenci kardeşimize bu hediyeyi veriyoruz. Şimdiden ulaşım kartlarınız hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Program öğrencilere ulaşım kartlarının takdim edilmesiyle sona erdi.” İfadelerini kullandı.

Editör: Ömer Aykaç