ŞEHRİVAN HABER – Kış ayına girilirken ülkemizin birçok ilinde kar yağışı hasreti son buldu. Meteoroloji 41 il için kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Van'da da dün sabah saatlerinde itibaren aralıklarla devam etti. Van'da sabah saatlerinde itibaren etkisini iyice hissettiren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle Van'da 30 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.Van merkezde ve ilçelerde  kar yağışı akşam saatlerinde etkisini sürdürdü. Kar yağışının etkili olduğu Van merkez ve ilçelerde oturan öğrenciler ve velileri bugün okullarda kar tatili olup olmadığını araştırıyor. Van Valiliği'nden henüz okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili bir bilgi gelmezken okulların tatil haberini sitemizden öğrenebilirsiniz. 
VAN’DA OKULLAR TATİL Mİ?
Van'da etkili olan soğuk hava, dün sabah saatleri itibariyle yerini kar yağışına bıraktı. Geçen yıl aralık ortasında ilk karın düştüğü kent merkezine, bu yıl çok geç yağdı. Kar yağışı ile birlikte sokaklar beyaza büründü. Kar kalınlığı kent merkezinde 10-15 cm, yüksek kesimlerde 25-30  santimetreye ulaştı.

VAN'DA TAŞIMALI EĞİTİMDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Van Valiliği'nden beklenen açıklama geldi. Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Van ili merkez 3  (İpekyolu-Edremit-Tuşba) ilçemizde yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurul Kararı ile "taşımalı kapsamındaki öğrencilere" okullar yarın (09.01.2023) 1 gün tatil edilmiştir."denildi.

Editör: TE Bilisim