ŞEHRİVAN HABER/ Van'da şehir merkezine sabah saatlerinde itibaren başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırarak kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaştığı belirtildi. Peki, Van yarın okullar tatil mi? Yarın Van'da okullar tatil mi? Van'da 26 Aralık'ta okul yok mu?
VAN’DA OKULLAR TATİL Mİ?
Van merkezde etkili olan soğuk hava, ve kar yağışı sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ile birlikte sokaklar beyaza bürünürken kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaşırken öğrenci ve veliler Van Valiliği'nin alacağı karara çevirdi. Van valiliğinden henüz okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili bir bilgi gelmezken okulların tatil haberini sitemizden öğrenebileceksiniz.
VAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ
Van Valiliği sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşları kar yağışı, soğuk hava ve don olaylarına karşı uyarısında bulunurken Van'dan okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Van Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,  "Bu gece yarısından (Pazar gecesini pazartesiye bağlayan sabah saatlerinde) itibaren Van il merkezi ve ilçelerinde beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi tahmin edilen yağışların, havanın zaman zaman parçalı çok bulutlu olması ile sıfırın altına düşmesi beklenmektedir. Kar yağışı ve özellikle yüksek rakımlı yerleşim alanlarında beklenen don hadisesi nedeni ile oluşabilecek buzlanma ve don olayına  bağlı; Ulaşımda aksamalar, meyilli alanlarda araçların trafikle yaşayabileceği olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olmaları, tüm vatandaşlarımıza önemle duyurulur."denildi

Editör: TE Bilisim