Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücretin 8 bin 506 lira olduğunu açıkladı. Asgari ücretin belli olmasıyla beraber iş dünyasından da ilk yorumlar geldi.

İTO BAŞKANI AVDAGİÇ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 2023 yılında net 8.500 TL olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin, yazılı bir açıklama yaptı. Avdagiç, şunları söyledi: “Yeni asgari ücret, iş dünyamızın tüm paydaşlarına hayırlı olsun. Çalışanımızın hak ettiği ücretleri alması, üretimi teşvik edecek bir etken olacaktır. Asgari ücretin belli olmasıyla 2023 için önümüzü şimdi daha açık görebiliyoruz.”

İSO BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN

“Sürdürülebilir bir üretim ve iş barışının istikrarı açısından, sanayicimiz 2023 yılında inanıyorum ki çalışanlarıyla birlikte gereken sorumluluğu gösterecektir. Bütün bunlar dikkate alınarak açıklanan asgari ücret, toplumumuza hayırlı olsun.”

ASKON BAŞKANI ORHAN AYDIN
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, hem işveren hem de emekçi çalışanlarımızın menfaatini gözeterek 2023 yılı için verilen yeni asgari ücret zam açıklamasını ASKON
olarak her iki taraf adına memnuniyetle karşılıyoruz. 2023 hedefleri için iş dünyamız adına özellikle ana ihracat pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerindeki tüm zorlu şartlara rağmen gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve hedeflenen büyüme rakamlarına ulaşacağımıza inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyoruz.

ASRİAD BAŞKANI DANIŞMAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere başlattığı çalışmalar ve yapılan görüşmeler sonunda milletimizin merakla beklediği asgari ücret rakamı açıklanmıştır. Çalışan kesim ve işverenlerin merakla beklediği 2023 yılı Asgari Ücret rakamı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile net 8 bin 500 TL olarak belirlendiği anlaşılmıştır. Yüzde 54,66 artış sağlanarak ve 2023 yılı içerisinde olası yaşanabilecek olumsuz gelişmeler ışığında ara bir formül için de açık kapı bırakılarak belirlenen 8 bin 500 TL’lik rakamın tüm çalışanlarımız ve işverenlerimiz başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

İKMİB BAŞKANI ADİL PELİSTER:

"Haftalardır hem çalışanların hem de işverenlerin beklediği ve ekonomi kulislerinde de konuşulan 8 bin TL ile 9 bin TL arasındaki rakam 8 bin 506 TL olarak belirlendi. İşveren maliyeti de 11 bin 750 TL oldu. Burada tabi teknik detaylar daha açıklanmadı. Ayrıntıları beklemek lazım. İşveren tarafı olarak, vergi tabanlarının da enflasyonla paralel olarak yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vergi yükleri epeyce fazlalaşmaya başladı. Son 2-3 seneki düzeltmelerin yeterli olmadığını görüyoruz.”

Editör: TE Bilisim