Van'da aralıklarla etkili olan sağanak yağış, gece saatlerinde kar yağışına dönüştü. Kent genelinde etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bırakırken onlarca yerleşim yerinin yolunu da ulaşıma kapattı.

KIŞ VAN’A GERİ GELDİ
Van, nisan ayı ortasında baharı beklerken adeta kışı yaşadı.

Kar kent merkezi dahil birçok ilçede etkili olurken kar yağışı ile beraber İpekyolu ilçesinde baharın gelişini müjdeleyen badem ağaçlarının çiçek açtığı bugünlerde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Mevsim normallerinin dışında gerçekleşen sürpriz yağış, vatandaşları hayrete düşürdü. İlçenin yüksek kesimleri kışı andıran görüntülere sahne olurken, kar altında kalan çiçekler ise güzel görüntüler oluşturdu.

Ayrıca, İpekyolu ilçesi sınırlarında bulunan 3 bin 204 metre yükseklikteki Erek Dağı beyaza büründü.

40 YERLEŞİM YERİNİN YOLUNU KAPANDI
Van’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde eklerken, 40 yerleşim yeri yolunun kapanması neden oldu.

Bahçesaray'da 2, Başkale'de 13, Çaldıran'da 7, Gürpınar'da 11, Muradiye'de 2 ve Saray ilçesinde 5 olmak üzere toplam 40 yerleşim yerinin yolunu kapandı.

Kar yağışından dolayı kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

METEOROLOJİ VAN’I UYARDI
Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olmasının beklendiğini açıkladı.

Ayrıca, Van'ın güney ilçeleri olan Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Başkale ve Edremit ile Bitlis'in Hizan ilçesinin güney kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

GÜZELDERE’DE FIRTINA, TİPİ VE KAR YAĞIŞI SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI
Nisan ayında etkili olan fırtına, tipi ve kar yağışı sürücülere de zor anlar yaşattı.

Van-Başkale kara yolu üzerinde bulunan Güzeldere Tüneli bölgesinde ise kar yağışı nedeniyle bazı araçlar mahsur kalırken, ekiplerin çalışmaları sonucu trafik yeniden sağlandı.

Karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçların dalları kırılarak zarar gördü.

Bu bölgelerde, yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 20 santimetrenin üzerine çıkabileceği uyarısı yapıldı.

Nisan ayında bu kadar kar beklemediklerini ifade eden vatandaşlar, yazı beklerken kar yağışının kendileri için sürpriz olduğunu belirtti.

BAŞKALE’DE HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ
Başkale ilçesinde de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar kar altında kalırken, 13 yerleşim yerinin yolu ise ulaşıma kapandı.

Başkale ilçesinde yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı nedeniyle araçlar kar altında kalırken, 13 kırsal mahalle ve mezra yolu da ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığının şehir merkezinde 10 santimetre, yüksek kesimlerde ise 30 metreyi geçtiği ilçede, Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri kapanan mahalle ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

VAN'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU
Edremit ilçesinde de dün gece saatlerinde etkili olan rüzgar nedeniyle 3 okulun çatısının bir bölümü uçtu. Edremit ilçesinde dün gece saatlerinde şiddetli rüzgar etkili oldu.

Şiddetli rüzgar nedeniyle 3 okulun çatılarının bir bölümünü uçtu. İhbar üzerine bölgeye Edremit İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekipler 3 okulda da gerekli çalışmalarını yapıp uçan saçları okul bahçesinden kaldırdı. Olayın gece olmasından dolayı olumsuz bir durum yaşanmadı.

ERCİŞ’TE DE YAĞMUR ETKİLİ OLDU
Erciş ilçesinde de etkili olan yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Erciş’te gece başlayan yağmur yağışı sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.

Meteorolojinin uyarıları sonrası etkili olan yağmur yağışı hayatı olumsuz etkilerken, yağmur nedeniyle bazı yollar göle döndü.

Yağmur nedeniyle sabah işe giden vatandaşlar zor anlar yaşarken, sürücüler de trafikte ilerlemekte güçlük çekti.