İşte Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin muhtemel 11'leri İşte Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin muhtemel 11'leri

Galatasaray, Fenerbahçe'nin 2. dakikada sahadan çekildiği Süper Kupa finali için Guinness Rekorlar Kitabı'na "en hızlı galibiyet" rekoru için başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe, 7 Nisan'daki Süper Kupa finalinin UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı nedeniyle başka bir tarihe ertelenmesini ve Süper Kupa'da yabancı bir hakemin görev yapmasını istemişti. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin taleplerini reddederek maçın 7 Nisan'da oynanacağını açıklamıştı.

Maçın oynanacağı Urfa'ya A takımını getirmeyen Fenerbahçe, sahaya 19 yaş altı takımıyla çıkmıştı.

Galatasaray, 50. saniyede Mauro Icardi'nin golüyle öne geçmişti.

Daha sonra Fenerbahçeli yöneticiler, 2. dakika takımı sahadan çekmişti. Bunun üzerine hakem Volkan Bayarslan maçı tatil etmişti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 11 Nisan günü açıkladığı kararında Fenerbahçe'yi 3-0 hükmen mağlup etmiş, 4 milyon lira para cezası vermişti. Takımı sahadan çeken Fenerbahçe yöneticisi Ahmet Kenteci hakkında 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin lira para cezasına hükmedilmişti.

Tahkim Kurulu, 26 Nisan'da itirazları karara bağlamış, Fenerbahçe'nin para cezasını 400 bin liraya düşürmüştü.

Galatasaray'ın, 2. dakikada tatil edilen maçla ilgili olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na "en hızlı galibiyet" rekoru için başvuru yapacağı belirtiliyor.

Kaynak: DUVAR