Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendiren Galatasaray, yaz transfer dönemi çalışmalarına da hız kazandırdı. Şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi'ne uygun bir kadro kurmak isteyen Aslan, transferde kararını verdi. Takımdaki birçok yıldız oyuncuya teklif gelirken; Galatasaray, hangi oyuncuların satılıp, hangi oyuncuların takımda kalacağına karar verdi. İşte tüm detaylar:

DRIES MERTENS

Galatasaray'ın sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Mertens'in artı 1 yıllık opsiyonunu kullanacağı belirtildi.

JUAN MATA

Tesla'dan Türkiye'ye uygun fiyatlı yeni model otomobil! Tesla'dan Türkiye'ye uygun fiyatlı yeni model otomobil!

Galatasaray'ın sezon başında 1+1 yıllığına kadrosuna kattığı Juan Mata konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların, İspanyol futbolcunun sözleşmesinde yer alan uzatma opsiyonu maddesini kullanmayacağı belirtildi.

SACHA BOEY

Sacha Boey, gösterdiği performansla Avrupa devlerini de peşinden koşturmaya başladı. Fransa'dan Lyon ve Marsilya'nın kanca attığı Boey ile Premier Lig lideri Arsenal de ilgilenmeye başladı. Cimbom, Rennes'den 1 milyon Euro'ya transfer ettiği Boey'i isteyen kulüplerden 16 milyon Euro talep ediyor. Aslan, bu rakamın altında oyuncuyu satmayı planlamıyor.

NICOLO ZANIOLO

Roma'dan 15 milyon Euro'ya transfer edilen Nicolo Zaniolo'ya İtalyan ekipleri Milan ve Juventus talip oldu. Sezon sonu 35 milyon Euro serbest kalma bedelinin ödenmesi durumunda yıldız oyuncu, Galatasaray'dan ayrılacak.

MAURO ICARDI

Galatasaray, bu sezon sonu PSG ile kiralık sözleşmesi sona erecek olan Mauro Icardi'nin bonservisini almak istiyor. İtalyan kulüpleri Inter ve Milan'ın transfer gündeminde olan yıldız oyuncu sezon sonu kararını verecek. Sarı kırmızılılar, Icardi transferini 10 milyon Euro altında bitirmeyi planlıyor.

LUCAS TORREIRA

Galatasaray'ın sezon başında Arsenal'den 6 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Lucas Torreira ile Milan'ın ilgilenildiği ifade edilmişti. Sarı kırmızılı yönetim, yıldız oyuncuyu 15 milyon Euro'dan aşağı bir rakama satmayı düşünmüyor.

KEREM AKTÜRKOĞLU

Yaz transfer dönemi için Fransız ve İtalyan medyasında Milan, Napoli, Lyon ve Nice'in oyuncuyu kadrosuna katmak istedikleri yazıldı. Transferi hakkında konuşan Kerem Aktürkoğlu, Avrupa'ya gitmek istediğini kendisini en önemli kulüplerde forma giyerken hayal ettiğini söyledi.

ABDÜLKERİM BARDAKCI

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, Merih Demiral'ın forma giydiği Atalanta'nın yanı sıra Torino ve Udinese, Abdülkerim Bardakcı'yı yakından takip ediyor. Sarı kırmızılılar ile 2025 yılına kadar kontratı bulunan stoper için sezon sonuna kadar takipte kalacak İtalyan kulüpleri, 28 yaşındaki futbolcunun son durumuna göre teklif yapıp yapmamaya karar verecek.

MILOT RASHICA

Galatasaray, sezon başında Norwich City'den kiraladığı Milot Rashica için kulübü ile görüşmelerini sürdürüyor. Norwich City 26 yaşındaki oyuncu için 8 milyon euro istiyor. Sarı kırmızılılar ise maksimum 5 milyon euro vererek işi çözmeye çalışıyor.

VICTOR NELSSON

Süper Lig'in en iyi stoperleri arasında gösterilen Galatasaray'ın Danimarkalı oyuncusu Victor Nelsson için birçok kulüp teklif yaptı. Sarı kırmızılılar, yaz transfer döneminde ayrılması beklenen Victor Nelsson'u 20 milyon Euro civarı bir rakama bırakmayı düşünüyor.

Editör: TE Bilisim