ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

2021 yılında ülke genelinde köye ve hayvancılığa dönüş projesi olarak hayata geçirilen ‘Köyüme Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi Van’da yoğun ilgi görüyor. Göreve gelir gelmez proje için kolları sıvayan Van Valisi Ozan Balcı, gittiği her yerde projenin önemine değinirken, projede hedeflerinin 10 bin aileye 100’er koyunla 1 milyon koyun vermek olduğunu dile getiriyor. Ziyaret ettiği her yerde koyun otlatan çobanlarla sohbet eden ve “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesini anlatan Vali Balcı, dün Muradiye ilçesinde karşılaştığı çobanla sohbet ederek koyunculuk projesini anlattı. Balcı, şu ana kadar 750 kişinin “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinden faydalandığını söyledi.

PROJEYE YOĞUN İLGİ…

Her seferinde koyun otlatan çobanlarla sohbet eden ve “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesini anlatan Vali Balcı, bu defa da Muradiye’de koyunlarını otlatan çobanla sohbet ederek koyunculuk projesini anlattı. Vali Balcı, şimdiye kadar 750 kişinin “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinden faydalandığını söyledi.

VAN’DA ‘KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR’ PROJESİ KAPSAMINDA 75 BİN KOYUN VERİLDİ!

Balcı, proje kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 75 bin koyun verildiğini dile getirerek, “Muradiye’de yaklaşık 66 aileye koyun verdik. Bizim sıfır faizli 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli koyun projemiz var. Şu anda projede yaklaşık 750 kişiye vardık. Yaklaşık 75 bine yakın koyun verdik. Hedefimiz 10 bin kişiye 100’er koyundan 1 milyon koyun vermek. Mera ıslahlarını yapıyoruz. Tarımsal sulama göletlerine çaba gösteriyoruz. Veterinerlik hizmetleri var projenin içinde. Böyle entegre bir proje. Çiftçimize destek vereceğiz. Koyun projesini önemsiyorum ben” dedi.

Editör: TE Bilisim