ŞEHRİVAN HABER:

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, bölgeye ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için tüm Türkiye'deki vatandaşları kan bağışına davet etmişti.

VANLILAR KAN VERMEK İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU…

Kan bağışı çağrısının ardından Van’dan vatandaşlar ilk andan itibaren kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar kan vermek için Cumhuriyet Caddesi Kent Meydanı mobil aracına akın etti.

CUMHURİYET CADDESİ KENT MEYDANINDAKİ MOBİL ARAÇ HİZMET VERMEYECEK

Van’daki vatandaşlar bugün de kan bağışında bulunurken, Kızılay Van Şube Başkanı Uğur Demiroğlu sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan mobil kan alma araçlarının hizmet vermeyeceğini açıkladı. Demiroğlu paylaşımında, “Kıymetli Vanlılar Türkiye geneli kan stoklarımız tamamlandığı için 8 Şubat günü kent meydanındaki mobil kan alma araçları hizmet vermeyecektir. Sadece kültür sarayı yanındaki sabit kan merkezimizden kan alımı devam edecektir. İhtiyaç olursa tekrar bilgilendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim