Üniversiteler tatil mi oldu, hangi illerde ve kaç gün? soruları deprem haberlerinin ardından araştırılmaya başlandı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin ardından 10 ilde eğitime ara verildi. Binlerce öğrenci ve öğretim görevlisi "Üniversiteler tatil mi, kaç gün tatil?" sorusuna yanıt ararken Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. İşte, üniversite tatilinin detayları...

KAHRAMANMARAŞ'TA 7,7, GAZİANTEP'TE 6,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

DEPREM BÖLGELERİNDE ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, "Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

YÖK'ten daha önce yapılan açıklamada; Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiği bildirilmişti.

Editör: TE Bilisim