Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Tuşba ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tuşba Belediyesi işbirliğinde yaptırılan spor kompleksi ve yüzme havuzunda incelemelerde bulundu.

BALCI: 19 ADET KAPALI SPOR SALONU YAPIYORUZ

Vali Balcı, Van’da spor ile ilgili projelerinden söz ederek, “Sporun başkenti Van oluyor. Spor Van Projemiz ile sporun alt yapısını güçlendiriyoruz. Hedefimiz her çocuğun bir spor dalı ile ilgilenmesi ya da iyi bir izleyicisi olmasıdır. Bir yandan etkinlikler yaparken, bir yandan da spor yatırımlarımız sürüyor. Sporcu fabrikası kuruyoruz. Okul takımlarını ve amatör spor kulüplerini destekliyoruz. 14 adet yüzme havuzu yapıyoruz. Her ilçemizde yüzme havuzu olacak. 255 okulumuza basketbol ve voleybol sahaları yaptık. 19 adet kapalı spor salonu yapıyoruz” dedi.

“BAHÇESARAY VE ÇATAK İLÇELERİMİZE RAFTİNG PARKURU İLE EĞİTİM MERKEZİ AÇIYORUZ”

Balcı, “İlçelerimize futbol sahaları, tenis kortları, atletizm koşu pistleri, boulder tırmanış duvarı, tribünler, halı sahalar, Bahçesaray ve Çatak ilçelerimize rafting parkuru ile eğitim merkezi açıyoruz. İlimizdeki spor faaliyetlerinin gerçekleşmesi ve sporun gelişmesi için yaptıkları yatırımlarla büyük katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ilimiz adına müteşekkiriz” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim