Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki kitap dağıtım töreni düzenlendi. Programa Van Valisi Ozan Balcı da katılım sağladı. Vali Balcı, törende yaptığı konuşmada kitaba dair çok güzel işler yapıldığını ve hastanelerin kütüphanelerini 10 bin kitapla zenginleştireceklerini söyledi.

BALCI: 13 İLÇEMİZE BEBEK-ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ KURUYORUZ

Balcı, yaptığı açıklamada, “Van kitabın yeni başkenti. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri için katkı sunuyoruz. Kitap okuma çocukluktan kazanılan bir alışkanlık. Bizde bundan dolayı çocuklarımıza ağırlık veriyoruz. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphaneleri kuruyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin yazınsal türlerinde en kıymetli insanlarıyla çocuklarımızı buluşturmuş oluyoruz” dedi.

BALCI: SAĞLIK KURULUŞLARIMIZ VE HASTANELERİMİZE DE 10 BİN KİTAP DAĞITACAĞIZ

Van’da sağlık kuruluşlarına ve hastanelere de 10 bin kitap dağıtacağını dile getiren Balcı, “255 yeni kütüphane yapıyoruz. Okullarımızın kitaplıklarını en güzel kitaplarla zenginleştiriyoruz. Yeni bir halk kütüphanesini ilimize kazandıracağız. Ayrıca PTT ile çocuklarımıza kitaplarını evlerine kadar ulaştırıyoruz. Fedakarca hizmet eden sağlık çalışanlarımızı da çok önemsiyorum. Sağlık kuruluşlarımız ve hastanelerimize de 10 bin kitap dağıtacağız. Ayrıca kitapları okutmak için çalışmalarımız var. Yıl boyunca okullarda ödül törenleri yapacağız. İnşallah eğitim alanında hayata geçirdiğimiz projelerimizle Van’ın akademik başarısı 5 yıl içerisinde ilk 5’e yükselecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim