Türkiye'de görülen yeni tip şap virüsü nedeniyle mezbahalara gidiş dışında tüm hayvan nakilleri yasaklanırken, Van Canlı Hayvan Pazarı da kapatıldı.

Türkiye’nin farklı illerinde hayvanlarda görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatıldı. Bakanlık hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı. Van’da da hayvan hareketini önlemek amacıyla Canlı Hayvan Pazarı kapatıldı.

KARARA UYMAYANA CEZA UYGULANACAK...

Van Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada, “Son dönemde ülkemizde yaygın olarak görülen "Şap Hastalığı" nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ikinci bir karara kadar 8 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde hayvan pazarları kapatılmış, hayvan hareketleri durdurulmuştur. Karara uymayan havyan sahiplerine 46.159 TL İdare para cezası uygulanacaktır. Van Ticaret Borsası olarak bize bağlı olan Canlı Hayvan Borsası'nı Bakanlığımızdan yapılacak ikinci bir karara kadar kapatılmıştır. Tüm halkımıza önemle duyurulur” denildi.

Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler… Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler…
Editör: TE Bilisim