ŞEHRİVAN HABER:

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Van’dan deprem bölgesine giden psikososyal destek ekipleri, depremden etkilenen vatandaşlar için psikolojik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da kurulumu devam eden Beydağı konteyner kentinde, Van'dan giden psikososyal destek uzmanları çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya'da hayatın normale dönmesi için Van Valiliği öncülüğünde başlatılan çalışmalar devam ediyor. Psikososyal destek uzmanlarından oluşan 10 kişilik ekip, ruhsal travmalara karşı depremzedelere psikolojik yardım uygulamaları yapıyor.

10 PSİKOSOSYAL DESTEK UZMANI, BEYDAĞI KONTEYNER KENTİNDE GÖREVLENDİRİLDİ…

Van Valisi Ozan Balcı’nın talimatları doğrultusunda, Van Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli 10 Psikososyal Destek Uzmanı, Beydağı konteyner kentinde görevlendirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile uzman ekipler, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için konteynerleri gezip depremzede vatandaşları dinleyerek, afetzedelerin yaralarını sarmak için yoğun çaba gösteriyor.

Editör: TE Bilisim