ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından yaraların sarılması için seferberlik başlatıldı. Ülkede herkes deprem bölgesi için kenetlenirken, 2011 yılında yaşanan depremle yıkılan Van da depremin ilk gününden bu yana depremzedeler için seferber oldu.

VANLI ESNAFTAN ÖRNEK UYGULAMA!

Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar farklı illere yerleşirken, Van’a gelen depremzedelere de yardım ve destekler sürüyor. Bu anlamda Van’ın Maraş Caddesi’nde bulunan Dervişoğlu Pide Fırını, depremzedelere ücretsiz ekmek veriyor. Kentte 30 yıldır fırıncılık yapan duyarlı esnaf Batuhan Kara, günde yaklaşık 20-25 depremzedeye ücretsiz şekilde ekmek verdiğini söyledi.

GÜNDE 400 EKMEĞİ ÜCRETSİZ VERİYOR

Konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan işletme sahibi Batuhan Kara, depremin ilk gününden bu yana depremzedeler için seferber olduklarını dile getirdi. Depremin yaşanmasının ardından yaklaşık 2 tır ekmeği Malatya ve Kahramanmaraş’a gönderdiklerini belirten Kara, Van’a gelen depremzedelere de ücretsiz şekilde günde 400’e yakın ekmeği ücretsiz verdiklerini söyledi.

Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler… Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler…

“2 TIRA YAKIN EKMEĞİ MALATYA VE KAHRAMANMARAŞ’A GÖNDERDİK”

Kara, ilk günden bu yana depremzedeler için seferber olduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Biz 2011 yılında iki büyük deprem yaşadık. Çok kötü günler yaşadık ama çok şükür o günleri atlattık. Kahramanmaraş merkez üssü depremler yaşandı ve birçok il bundan etkilendi. Biz depremi yaşadığımız için acısını içimizde hissettik. Bu yüzden depremin ilk gününden bu yana onlar için seferber olduk. Depremin yaşandığı ilk günlerde 2 tıra yakın ekmeği Malatya ve Kahramanmaraş’a gönderdik.”

“DEPREMZEDELER MUTLU OLUYOR”

Depremzedelerin bu durumdan mutlu olduğunu belirten Kara, “Depremzedelere biraz da olsa yardımcı olabilmek adına bize ikametgah belgesiyle gelenlere ücretsiz ekmek veriyoruz. Günde 20-25 depremzedeye ekmek veriyoruz. Yaklaşık 400 ekmeği ücretsiz vermiş oluyoruz. Depremzedeler zaten zor durumda. Onlar da mutlu oluyor” dedi.

Editör: TE Bilisim