Van'da yürütülen restorasyon çalışmalarıyla il kütüphanesi olarak hizmete sunulan eski Endüstri Meslek Lisesinin  peyzaj ve ışıklandırma çalışmasını tamamladı. İçindeki 60 bin kitap ve bilgisayar donanımıyla öğrencilerin uğrak noktası olan kütüphane, dış görünümüyle de modern bir yapıya kavuştu. Büyükşehir Belediyesi, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından restorasyonu tamamlanan eski Endüstri Meslek Lisesi kütüphane olarak kapılarını açtı.

Her gün yüzlerce öğrencinin ziyaret ettiği halk kütüphanesi, ihtişamlı yapısı, tarihi dokusu ve iç mimarisiyle de ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanıyor. İçerisinde 60 bin kitabın yer aldığı kütüphanenin tarihi dokusu korunup güçlendirilmesi yapılırken Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından da alanın tamamı yeşillendirilip ışıklandırması yapıldı.


Proje kapsamında kütüphane çevresinde bulunan sınırlayıcı duvar da kaldırılıp, yerine leylandi bitkisi dikildi. Daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuşan alanda bitkisel toprak serimi yapılıp çim ekimi de gerçekleştirildi. Kütüphane bahçesine de Ihlamur, sarıçam, salkım söğüt, alev ağacı, piramit, taflan ve ladin ağaçları dikildi. Peyzaj tasarımında kullanılan bitkiler Van'ın iklim koşullarına uygun olarak seçildi.

Editör: TE Bilisim