ŞEHRİVAN HABER: ORHSAN SAĞLAM- FATMA NUR POLATCAN

TEŞKİLAT BULUŞMASINDAN İSTİFA ÇIKTI

Ak Parti bir süredir hazırlığını yaptığı ‘Birlik, Kardeşilik ve Samimiyet ile Türkiye Yüzyılı Yolunda’ temalı teşkilat buluşmalarından birisini Van’da gerçekleştirdi. AK Parti’den üst düzey isimlerin katılması beklenen teşkilat buluşmasına AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İl Koordinatörü Ruken Kilerci ile Van’da daha önce görev yapan milletvekilleri, siyasiler ve mevcut Ak Partili siyasetçiler katıldı. Edremit Nur Tatar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada AK Partili belediye başkanları ve ilçe başkanları da hazır bulunurken buluşmada AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu aylardır beklenen istifa kararını resmen duyurmuş oldu. Milletvekilliği adaylığı isteyen ve uzun süredir kulislerde konuşulan istifa kararını duyuran Türkmenoğlu, bu açıklamasıyla AK Parti’nin Van’daki ilk aday adayı olarak seçim sürecinin startını da vermiş oldu.

VAN’DA "TEŞKİLAT BULUŞMASI" PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da seçim hareketliliği başladı. AK Parti Van İl Başkanlığı, önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimler öncesi çalışmalarını yoğunlaştırırken, 'Birlik, Kardeşlik ve Samimiyet ile Türkiye Yüzyılı Yolunda' sloganıyla teşkilat buluşması programı da gerçekleştirdi. Teşkilat buluşmasında AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Genel Merkezi’nde izni ile aday olmak üzere il başkanlığı görevinden ayrıldığını açıklarken, partiye yeni katılanlara da rozet takıldı. Programa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kayatürk, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, MKYK Yedek Üyesi ve AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Fatih Çiftci, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve parti yöneticileri katıldı.

TÜRKMENOĞLU: VAN İÇİN YENİ BİR TARİH YAZACAĞIZ

Programda konuşan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, yıllardır ekip ruhu içinde tüm seçimleri başarıyla yönettiklerini söyledi. Göreve geldiklerinde ilde 85 bin olan üye sayısını 148 bine çıkardıklarını anlatan Türkmenoğlu, "Van için yeni bir tarih yazacağız. Başarılarımızı birlikte perçinleyeceğiz. AK Parti, kutsal davayı omuzlarında taşıyan bir partidir. Kurumlar kalıcı, isimler gidicidir. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. Dün bu güzel görevi başkaları yaptı, bugün biz yaptık. Allah'a hamdolsun bu görevi alnımız açık bir şekilde yerine getirdik." diye konuştu.

TÜRKMENOĞLU İSİFA ETTİĞİNİ RESMEN AÇIKLADI!

Görevi bugünden itibaren bıraktığını açıklayan Türkmenoğlu, şunları kaydetti: "Bu dava kadınlarla güç kazandı. Bu kutsal emaneti anne şefkatiyle bugüne taşıdırlar. Şimdi bu davayı geleceğe gençler taşıyacak. Türkiye Yüzyılı'na giriyoruz. Tüm teşkilatlarımızın Türkiye Yüzyılı'na hazır olması gerekiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde çalışacağız. Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, 21 yıldır yaptığı devrimlerle bu ülkeye mührünü basmıştır. Ülkeyi dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına sokmuştur. Çok şükür yasaklar tarih oldu. Anadil serbest oldu. Demokrasinin önü açıldı. Her alanda büyük devrimler yapıldı. Görevimizi en iyi şekilde yerine getirdik. Şimdi görevi başka bir arkadaşa bırakıyorum. Hakkınızı helal edin."

“İNANIYORUM Kİ BU GÖREVDE HOŞ BİR SEDA BIRAKTIK”

Türkmenoğlu, “AK Parti, asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın mirasını om uzların da taşıyan bir partidir. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bu yürüyüşte ki vizyonumuzdur. Bu dava mensuplarına şeref verir. Hiçbir makam kadıya mülk değildir. Hiç kimse ölümsüz değil baki değil. Baki olan hoş bir seda bırakmak. İnanıyorum ki bu görevde hoş bir seda bıraktık. 2017 yılından bu güne kadar onurla, gururla, heyecan ile yapmış olduğum il başkanlığı görevimden, genel merkezimizin takdiri ve bizlere varlığı ile güç katan cumhurbaşkanım, genel başkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile ayrılıyorum. Kendisine sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

TÜRKMENOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR VEDASI!

Türkmenoğlu son olarak şunları söyledi: “Her daim motivasyonumuzu yüksek tutan teşkilat başkanım Sayın Erkan Kandemir'e, özveri ile teşkilatlarımızın koordinasyonunu sağlayan Doğu Anadolu Bölge koordinatörümüz sayın metin Bulut’a, görev sürem boyunca bizi hiç yalnız bırakmayan koordinatörümüz Alaattin Parlak beye, il koordinatörümüz Ruken Kilerciye ve tüm koordinatörlerimize sonsuz teşekkürlerimi ifade ediyorum. Kutlu dava da yol arkadaşlarım, saygıdeğer milletvekillerimize, il ana kademede bulunan yürütme ve yönetim kuruluna, disiplin kurulu ve hakem heyetine, tüm yol arkadaşlarıma ve delegelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

KİLERCİ: VAN'DA SEÇİM HEYECANINI ŞİMDİDEN YAŞANIYOR

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İl Koordinatörü Ruken Kilerci, tüm teşkilatların seçimlere hazır olduğunu söyledi. Van'da seçim heyecanını şimdiden yaşadığını ifade eden Kilerci, "Teşkilat demek, başarı ve kazanmak demek. Teşkilat, zafer demek. Tüm teşkilatlarımız çok değerli. Bu yüzden tüm iltifatları hak ediyorsunuz." dedi.

DURAN: KERVAN YOLA ÇIKTI VE MENZİLE ULAŞACAKTIR

14 Mayıs'ta karar milletin olacak diyen Kadın Kolları İl Başkanı Havva Duran, "2002 seçimlerinden beri kadın kollarımızın siyasete katılımı ve katkısı artarak devam etmiştir. Bundan dolayı kadınların yegane destekçisi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kadın kolları olarak barış ve huzur için çalışacağız. Doğrunun ve iyiliğin yanında olacağız. Milletimiz ile itibarımızı hiç koparmayacağız. Kadın ve erkek omuz omuza büyük bir Türkiye hayallerimiz var. Milletimizin desteği ile Cumhurbaşkanımızı bir kez daha rekor bir oyla cumhurbaşkanı yapacağız. Kervan yola çıktı ve menzile ulaşacaktır. Hepimize düşen görev bu kervana katılmaktır. Biz kadınlar omuz omuza vereceğiz, çalmadık kapı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ VAN AİLESİYLE GURUR DUYUYORUM”

Doğru bildikleri yoldan asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammed Çalağan, “AK Parti Van ailesiyle gurur duyuyorum. Bu dava tüm mazlum milletlerin davasıdır. AK Parti sessiz yığınların güçlü sesidir. Güzel Türkiye ve aydınlık yarınlar için ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlamak için tüm teşkilatlarımızla alanlarda olacağız. İktidara geldiğimiz günden bu güne 20 yılda yaptıklarımıza baktığımızda eğitimin, kültürün, sağlığın, gençlik ve geleceğin, tarımın, bilimin ve daha birçok alanda hizmetler ortadadır. 20 yıldır cesaret ve şefkatle yürüdüğümüz bu yolda, şimdide yeni bir çağın eşiğindeyiz. Siyasi arenada adım adım hedeflerimize koşuyoruz. Doğru bildiğimizden asla taviz vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim