Benzin fiyatlarına 29 Nisan’ı 30 Nisan gününe bağlayan gece yarısı 1 lira 33 kuruş zam yapılmıştı. Brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarında zam ve indirim haberlerini de beraberinde getiriyor. Brent petrol varil fiyatında gözlemlenen gerileme LPG, motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisi oluşmasına neden oldu. LPG fiyatlarına indirim geleceği iddiaları sosyal medya üzerinde dolaşırken araç sahipleri “LPG, motorin ve benzin fiyatlarında indirim var mı, ne kadar?” sorusuna yanıt aradı. Peki, 5 Mayıs LPG, motorin ve benzin fiyatları ne kadar? İşte, konuyla ilgili merak edilenler…

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI ZAMLANDI MI?

Brent petrol varil fiyatının 107 dolar seviyelerine kadar yükselmesinden ardından Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında zam geldi. 30 Nisan gece yarısı itibariyle geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 33 kuruş zam geldi. Zam sonrası benzinin litre fiyatı İstanbul'da 19,01 liradan 20,34 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 19,11 liradan 20,44 liraya yükseldi.

BENZİN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Brent petrol fiyatlarının 107 dolar seviyesini çıkmasıyla beraber Ramazan Bayramı öncesinde benzin fiyatlarına 1 lira 33 kuruş zam uygulanmıştı. Brent petroldeki aşağı yönlü hareketlilik indirim beklentisini gündeme getirdi fakat konuyla ilgili şu an resmi bir açıklama bulunmuyor.

LPG FİYATLARINA İNDİRİM YAPILACAK MI?

LPG fiyatlarına bu gece yarısı itibariyle 1 lira indirim yapılacağı iddiaları sosyal medyada dolaşmaya başladı. İndirimin uygulanması halinde İstanbul'da ortalama LPG fiyatı 11.75 TL’den 10.75 TL’ye, Ankara'da 11.97 TL'den 10.97 TL'ye, İzmir'de ise 11.69 TL'den 10.99 TL’ye kadar gerileyecek. LPG’ye 1 TL indirim yapıldığı iddiaları gündemde yer alırken konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim