Benzin ve mazot (motorin) fiyatı başta olmak üzere akaryakıt fiyatları son dakika haberleri ile en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası araç sahipleri “Motorin ve benzine indirim gelecek mi, ne kadar, kaç TL? sorularını merak ederken flaş bir haber geldi. Benzin ve motorin grubunda dün yapılan indirimin ardından bir indirim daha yapılacağı öğrenildi. Peki 9 Aralık 2022 Cuma, bugün benzin fiyatı ve motorin fiyatı ne kadar, kaç TL oldu?

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Benzine 10 Aralık Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 75 kuruş indirim bekleniyor. Dün 1,87 lira indirim gelen motorin grubunda ise herhangi bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor.

PETROLDE YÜZDE 10'LUK DÜŞÜŞ

Petrol, ekonomik görünüme ilişkin endişelerin Çin'in katı virüs kısıtlamalarının gevşetilmesi ve ABD ham petrol kesintisine gölge düşürmesiyle haftalık yaklaşık yüzde 10'luk düşüş kaydetti. ABD ham petrolü Cuma günü varil başına 76 dolar civarında işlem görüyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzinin litresi: Van’da 18 lira 90 kuruşa, İstanbul'da 18 lira 14 kuruşa, Ankara'da 18 lira 34 kuruşa, İzmir'de 18 lira 33 kuruşa satılıyor

Motorinin litresi: Van’da 21 lira 86 kuruşa, İstanbul'da 21 lira 10 kuruşa, Ankara'da 21 lira 27 kuruşa, İzmir'de 21 lira 34 kuruşa satılıyor.

Editör: TE Bilisim