ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi programa katılmak üzere Van’a geldi. Bakan Soylu, Van'da emniyet ve jandarma ekipleri için tahsis edilen 136 aracın teslim törenine katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende konuşan Soylu, katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti. Daha sonra da Edremit Uygulama Otelinde düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi Anne” programına katıldı. Uyuşturucu ile mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Soylu, "''Böyle bir uyuşturucu maddeye teslim olacak bir millet olmamalıyız'' şeklinde konuştu.

SOYLU: UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dünyanın en büyük meselesinden biri olan uyuşturucu meselesiyle mücadele etmeye devam ediyoruz. Birlikte başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bu proje vesilesiyle sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Çocuklarımız genç yaşlarda bu maddeye bağlanıyor ve biz ona engel oluyoruz. Uyuşturucu ile mücadelemiz sonucunda uyuşturucu ile ölenlerin sayısında da azalma yaşanıyor. Avrupa’da istediğiniz gibi esrar kullanabiliyorlar. Dünyanın uyuşturucu konusunda teslim olduğu bir dönemde biz mücadele ediyoruz. Bunu da kurum ve kuruluşla birlikte yapıyoruz. Metruk binaları teker teker yıkıyoruz. Çünkü gençlerimizin zehirlendiği her yerde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu projemizle de en iyi destekçimizin anne olduğunu fark ettik. Çünkü engel olursak çocuğumuzu kurtarabiliriz.”dedi.

"UYUŞTURUCUYU TÜRKİYE SINIRLARINA SOKMAYACAĞIZ"

Son 6 yılda 100 olan AMATEM ve ÇEMATEM sayısını 136'ya çıkardıklarını dile getiren Soylu, bütün toplumu bu tehlikeye karşı uyarma konusunda bir irade ortaya koyduklarını ifade etti. Soylu, "UYUMA aplikasyonu yaklaşık 600 bin sayısına yaklaştı. Yine 50 bin ihbar geldi. Kimsenin adını, soyadını almıyoruz. İhbara gideriz, yeter ki ihbar gönderilsin. Aynı kadına şiddetle mücadelede yaptığımız gibi. KADES diye bir telefon programı yaptık. Şu an 4 milyon 800 bin kadın bu telefon programını indirdi, 500 binin üzerinde ihbara gittik. Aile içi ve kadına şiddetle mücadele alanında da ölüm sayısını geçen senden bu seneye kadar yine topyekun bir mücadeleyle düşürdük. Hem iletişim kanalarını açtık hem de burada kadına yönelik ölüm sayılarını da yüzde 12, 13 civarında düşürdük. Bu işi sıfıra getirene kadar aynı şekilde mücadelemizi gerçekleştireceğiz. Türkiye'de 20 ilde alan denetimleri yapıyoruz. Bu işe başımızı koyduk. Bu uyuşturucuyu Türkiye sınırlarına sokmayacağız. Bu illetin kökünü kurutup kazıyacağız." şeklinde konuştu.

Okulların önünde uyuşturucu satıcılarına yönelik mücadeleye de değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir söz söyledim 'uyuşturucunun satıcısının bacaklarını kırın' dedim. Okulların önünde uyuşturucu satılıyordu. Bu söylediğim zaman ölüm sayıları 941'e gelmişti. Aynen Avrupa, Amerika nasıl teslim olduysa bu da FETÖ'nün ortaya koyduğu bir oyundur. Bunu da ifade etmem lazım. Bütün bunlar olurken elbette seyirci kalamazdık. Bizim irademiz ve kararlılığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlar. Narko timlerimiz 12 vilayette vardı. 81 vilayette her tarafa narko timlerimizi kurduk. Yani mücadelemizi Türkiye'nin her tarafına aynı şekilde yaymaya çalıştık. Orda 'ayakların kırın" dediğimiz noktada böyle bir tablo ve durumla karşı karşıyaydık. Şimdi 941 sayısı 270'e düştü. Daha da düşecek. Gençlerimizi, insanlarımızı bu tehlikeden kurtarmaya yemin ettik, söz verdik. Bu konudaki irademizi ortaya koyacağız. Bana ne kadar kızarsa da kızsınlar uyuşturucu satıcısını gördüğünüzde ayağını kırın. Bu kadar basit. Çocuklarımıza illet, musallat olmasın. Çocuklarımız, mühendis, doktor, öğretmen olsun. Annelerin, babaların dizinin dibinde hayırlı evlat olsunlar. Onlar da anne baba oldukları zaman bu millete hayırlı işler yapabilsinler. Nesillerimiz sağlıklı olsun. Dünya uyusa da biz bu mücadeleye her zaman devam edeceğiz."

"GÜVENLİK KUVVETLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR"

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı da "Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, güvenlik kuvvetlerimiz canla başla çalışıyorlar. Halkımızın huzur ve refahı esenliği için mücadele ediyorlar. Biz de canla başla çalışıyoruz. Allah'a şükür vatanımızda huzur egemen, gece yarılarına kadar insanlar sokakta caddede hür, özgür, devletine, milletine güvenerek yürüyorlar. Ekonomik hayat, tarımsal hayat yürüyor. Burada da bizlere verdiğiniz destekten dolayı sizlere müteşekkiriz. Allah askerimize, jandarmamıza, polisimize, güvenlik kuvvetlerimize güç kuvvet versin." dedi. Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve Kızılay Bölge Koordinatörlüğünün uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede gerçekleştirdikleri çalışmalar anlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü korosunun konser verdiği, uyuşturucu madde arama köpeği "Altar"ın gösteri yaptığı programa, AK Parti Van milletvekillileri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve kurum amirleri katıldı.

Editör: TE Bilisim