ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-FATMA NUR POLATCAN

Son dönemlerin en formda takımı olan Bitexen Vanspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grupta topladığı 43 puan ile 4’ncü sırada yer alarak, şampiyonluk yolunda ise emin adımlarla ilerlerken iyi gidişat takım içindeki kriz ile bir anda sarsıldı. Geçtiğimiz günlerde yönetim kararıyla Haydar Yılmaz, Uğur Adem Gezer ve Barış Sağır'ın süresiz kadro dışı bırakıldı. Bu kararın ardından futbolcular antrenmana çıkmama kararını açıklarken, bu kararın sabahında teknik direktör Ümit Bozkurt’un istifa haberi gündeme bomba gibi düştü. Şampiyonluk yolunda ilerlerken bir anda alt üst olan dengeler ve kriz süreci devam ederken, Vanspor’daki büyük hareketlilik Şehrivan TV’de konuşuldu.

BAŞKAN DOBRA DOBRA KONUŞTU!

Kubilay Önay’ın sunumuyla Şehrivan TV’de yayımlanan Spor Şehri Van programına konuk olan kulüp başkanı Feyat Kıyak hem bilgilendirici hem de genel anlamda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Takıma destek sözü veren ama destekte bulunmayan isimleri teker teker açıklayan Kıyak, dostluk maçında depremzedeler için toplanan para, futbolcuların durumu ve teknik direktörle ilgili gelişmeleri de anlattı.

EN ÇOK MERAK EDİLEN SORU CEVAP BULDU: FUTBOLCULARIN KADRO DIŞI KRİZİ SON BULDU!

Şehrivan TV’nin Spor Şehri Van programına katılan Vanspor FK Başkanı Feyat Kıyak, maçtan elde edilen geliri açıkladı. Kıyak, maçtan toplam 156 bin lira gelir elde edildiğini dile getirdi. Kıyak, gelirin AFAD’a bağışlanacağını söyledi. Kadro dışı kalan futbolcularla ilgili de konuşan Kıyak, “Bizler kendi aramızda yaşadığımız sağlıksız iletişimden dolayı bu arkadaşların bir yola gitmesi. Bizler alacaklarımızı almadan idmana çıkmayacaklarını bize dile getirdiler. Böyle bir karar aldılar. Bizler bu kardeşlerimizle istişareler yaparken bunları doğru bulmadığımızı, yapılanın yanlış olduğunu düşünerek aldığımız karar doğrultusunda 3 kardeşimiz hakkında süresiz kadro dışı kararı aldık. Futbolcu kardeşlerimizle bir toplantı yaptık. Biz alacaklarımızı almadan idmana çıkmayız kararı bizi bozdu. Futbol tarihinde primlerden dolayı idmana çıkmayan nadir takımlar vardır. Şu an ülkede bir ön binlerce insan can vermiş. Bunun doğru zaman olmadığını düşünerek yönetimde yer alan arkadaşlarımızla istişareler yaparak böyle bir karar aldık” dedi.

“VANSPOR İÇİN TOP KOŞTURACAKLAR”

Futbolcuların tekrar kadroya alındığını dile getiren Kıyak, “Futbolcular, ‘Başkanım fevri davrandık, doğru değildi’ dediler. Kendileriyle bir araya geldik. Doğruları, yanlışları tartıştık. Bu kardeşlerimiz tekrar yarın Vanspor için top koşturacaklar. Bizim bu kardeşlerimizle hiçbir sıkıntımız yok. Aslanlar gibi çıkıp idmanlarda emek verecekler. Kulübün yararına bazı şeyler düşünülür. Yapılanın yanlış olduğunu kendilerine arz ettik ve affetmek bize kalır” diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR KRİZİNE DE DEĞİNDİ

Teknik direktör ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kıyak, “Ümit hocanın bir yere gittiği yok” diyerek Bozkurt’un yeni bir karar alarak Vanspor ile yola devam ettiğini açıkladı. Kıyak, açıklamasında, “Ümit hoca Vanspor'a geldiği ilk günden bu yana başarısı ortada. Yaptıkları ortada. Bunu inkar etmemek lazım. Bizler futbolcularla bir anlaşmazlığın içerisine girince “Ümit hoca bizim kararımız nettir bu futbolcular kadro dışı bırakılacak” dediğimizde Ümit hoca dedi ki, “Ben kulüpte olacak huzursuzlukla başarısız olacağımı sanmıyorum”. “Ben size verimli olacağımı düşünmüyorum” diyerek kendisi böyle bir karar aldı. Ümit hoca sabah istifa haberini paylaşırken öğleden sonra ben futbolcularla bir araya geldim. Futbolcularla bir araya gelip krizi çözdük. Ümit hocanın bir yere gittiği yok. Bana gelip de benim kabul ettiğim bir istifa yok. Bu tür şeyler kulüplerde olabilecek şeyler. Bizler bu yola beraber girdik ve beraber devam edeceğiz dedim. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Kulüp Ümit hocanın emrinde. Karar onundur. Vereceği karar ne olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır”

“TAKIMA SAHİP ÇIKAN HERKESE BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VARDIR”

Yönetimde alan herkesin kendi imkanları doğrultusunda takıma destek verdiğini belirten Başkan Kıyak, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Geçmişimden tutun bugünüme kadar siyasi düşüncem belidir. Bu görevi devir alırken, Vanspor için taş üstüne taş koyan herkese ‘başımın üstünde yeri vardır’ demiştim. Düşüncesi beni ilgilendirmiyordu. Amedspor ve Vanspor maçına gelmeyen arkadaşlar benim siyasi düşüncemi kullanarak gelmediler. Peki, Amedspora ya da depremzedeler için niye gelmediler? İçişler Bakanının Vanspor için yaptıklarından şeref duyarım. Bunun yanında farklı bir parti milletvekili ya da üyesi takıma sahip çıktığında ondan da büyük şeref duyarım. Bu memlekete ise sadece AK Parti milletvekilleri yok. Buna bağlı olarak yeri geldiğinde kendi görüşümdeki milletvekilleri bile eleştirdim. 5 tane HDP milletvekili var. Bu arkadaşlar bizi ziyaret ettik de biz mi onura etmedik. Bizi siyasetten dolayı eleştirenler, bu kulüp sahipsiz iken niye sahip çıkmadınız? Bu takım babamın takımı değil, hep birlikte bu takıma sahip çıkmalıyız. Bu takımı ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız.”

DESTEK SÖZÜ VERENLER, DESTEK VERMEDİLER…

Vanspor, AK Parti’nin üç tane milletvekili İçişler Bakanına birer maaşlarını bağışlama söz verip ama bağış yapmadılar. Bunun yanında Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, ilk seçildiğimiz zaman 500 bin destek vereceklerini söylemişti ve üstünden zaman geçti, hal hatır meselesi derken kulübe 100 bin TL bir bağış yaptı. Ondan sonra yardım gecesinde yine Necdet Takva 500 bin TL sözü verdi. Yani başkan Takva’nın bu kulübe 900 bin TL borcu var. Taaddüt yapılıyorsa borçlusundur. Ben fitne fesat peşinde değilim ve bu halka şeffaf olmak zorundayım. Yayına gelmeden önce Sayın Takva’yı aradım ve bana cevap vermedi.

“DESTEK VERENLERİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN PAYLAŞIYORUZ”

“Yine bir gün Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan Van’a gelmişti. Uygulama Otelinde görüştük ve ilçe belediye başkanları da oradaydılar. Kimse Vanspor’a sahip çıkmıyor dedim. Orada bulunan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’den Trabzon maçı için otobüs istedim. Başkan Sezer, otobüslerinin olmadığını ve para desteğinde bulunacağını söyledi. Gidiş geliş giderleri 20 bin TL tuttu ve o günden sonra başkan telefonlarıma cevap vermedi. İki gündür kriz yaşıyoruz. Kimse beni bu kriz için aramadı. Bizi onure eden herkesi Vanspor’un sosyal medya hesaplarından paylaşıyoruz. Bizleri Van’daki hiçbir kurum desteklemiyor”

VANSPOR’DAN DA RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!

Vanspor FK'dan yapılan açıklamada: "Anlık ve fevri olarak futbolcularımız tarafından alınan antrenmanlara çıkmama kararı sonrası vuku bulan ve ardından sosyal medyaya ve basına yansıyan olumsuz haberlerin kulübümüze ve Vanspor camiamıza zarar verdiği görülmüş. iletişim eksikliğinden kaynaklı bu tatsız olayların son bulması amaçlı istişareler yapılmaya başlanmıştır. Yapılan bu istişarelerde futbolcularımızın Kulüp Başkanımız ile yapmış oldukları toplantıda aslında yapılmak istenilenin bu olmadığı, gelinen noktanın maksadını aştığını ve tamamen yanlış anlaşıldığından ötürü üzüntülerini dile getirerek, bu yanlış anlaşılmaların düzeltilmesine binaen adım atılmasını talep etmişlerdir.”

YANLIŞ ANLAŞILMADAN DOLAYI 3 FUTBOLCU KADRO DIŞI BIRAKILDI

“Gelinen noktada yaşananları olgunlukla karşılayıp bu minvalde gelen talebi olumlu karşılık vererek sükunet ortamının sağlanması amaçlı futbolcularımız da yaşanan talihsiz olayın ve algının bertaraf edilmesi amaçlı hemfikir kalınmıştır. Bu olayların yaşandığı zaman diliminde takım içerisinde sözcülük görevi üstlenmiş olan Haydar Yılmaz, Uğur Adem Gezer ve Barış Sağır ile ilgili yine iletişim eksikliğinden kaynaklı yanlış anlaşılmadan ötürü yukarıda ismi geçen futbolcu arkadaşlarımız süresiz kadro dışı bırakılmıştı. Ancak arkadaşlarımızın şahsi değil takım adına konuştukları ve şahsi bir problemlerinin olmadığı anlaşıldığından verilen süresiz kadro dışı kararı geri çekilmiştir. Sosyal medyaya yansıyan takım huzurunu bozacak gruplaşmaya çalışan diye adlandırılan bu futbolcu kardeşlerimizin asıl amaçlarının bu olmadığı anlaşılmıştır."

ÜMİT BOZKURT GÖREVİNİN BAŞINDA

Açıklamanın devamında, "Tüm bunlar yaşanırken takım ahengini bozulduğunu bütünlüğün zarar gördüğünü düşünerek istifa açıklaması yapan teknik direktörümüz Ümit Bozkurt ise tüm yanlış anlaşılmaların giderildiğini görüp yönetim ve takım ruhunun tekrardan inşa edildiğine inandığını dile getirerek görevinin başında olduğunu açıklamıştır. Bizler taraftarıyla futbolcularıyla teknik kadrosuyla kulüp çalışanlarıyla yönetimi ile büyük Van Spor'uz. Şampiyonluk yolunda yara almadan, yürümek adına her bir bileşenimizle dayanışmaya birlikteliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz zaman diliminden geçiyoruz, Van Spor Yönetimi ve camiası olarak her zamankinden daha çok fedakarlık yapacağımızı belirtir; Kamuoyuna Saygıyla arz ederiz." denildi.

Editör: TE Bilisim