Başkan Tanış, Gürpınar’a 4 yılda yeni bir çehre kazandırdı!

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-MEHMET ALİ EKİNCİ

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, göreve geldiği 2019 yılından beri belediyecilik hizmetlerine noktasında adından söz ettiren isimlerin başında gelmeyi sürdürüyor. Sadece başkanlığı sürecinde değil, başkanlıktan önceki süreçte de ilçenin sevdiği ve saydığı bir isim olan Tanış, Gürpınar halkının sevgisini ve desteğini daha çok göreceği adımları ve çalışmaları bir bir hayata geçirdi. Seçim sürecinde vadettiği ve sözünü verdiği birçok çalışmayı tamamlayan Tanış, Gürpınar için durmadan yorulmadan çalışmayı sürdürürken, yapılan bir değerlendirme toplantısında ilçede yapılan çalışmalar bir kez daha paylaşıldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir tören ile ilçeye doğalgazı da kazandıran isim olarak öne çıkan Başkan Tanış, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek 2022 değerlendirmesi ve 2023 yılında hayata geçirilecek projelerin, çalışmaların müjdesini verdi. Tanış, yaptığı açıklamada göreve başlamadan önce, seçim sürecinde, verdikleri birçok sözü yerine getirdiklerini, vatandaşla iç içe olup onların sorun ve taleplerini dinlediklerini dile getirdi.

10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla gazetecilerle gerçekleşen buluşmalar devam ediyor. Yerel yöneticilerin gazeteciler ile gerçekleştiği buluşmada ilçelerin ve kentin önemli konuları ve başlıkları da konuşulurken, son olarak gazetecilerle bir araya gelen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış da ilçeye dair önemli açıklamalar yaptı. Gazetecilerle yaptığı buluşmada gazetecilerin gününü kutlayan ve gazeteciler onuruna bir akşam tertip eden Tanış, burada 4 yıllık sürecinde de söz ederek 2023 yılı hedeflerini de açıkladı.

GÜRPINAR’DA HALKIN İSTEDİĞİ HİZMETLER YAPILDI

Toplantıda konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “2019 yılında göreve geldiğimizde en son proje açıklayan belediye Gürpınar Belediyesi idi. Proje açıklanmak için değil o projeyi başarıya ulaştırmak ve hayata geçirmek için yapılır. Aynı zamanda halkın taleplerine göre bu projelere yön verilir. Sahaya çıktığımızda Gürpınar halkının taleplerini gördük. Bana gelen ve en önemsediğim taleplerden biri her an ulaşılabilir bir belediye başkanı olmamızdı. Önceki dönem belediye başkanına ulaşamamışlar, görüşememişler. Bu sadece Gürpınar’da değil birçok yerde idarecilerin yapmış olduğu bir şeydi. İlk talep buydu ve o günden bu yana halka hiçbir zaman randevu sistemini uygulamadım. Nasıl bir belediye istedikleri üzerinde durduk” dedi.

GÜRPINAR BELEDİYESİ BİR HİZMET FELSEFESİ OLUŞTURDU

Tanış, vatandaşın belediyede ilgi ve alaka istediğini dile getirerek şunları aktardı: “Vatandaş belediyede saygınlık ister. Kendisine ilgi ve alaka ister. Kazandığımız hafta tüm personellerimizle toplantı yaptık. ‘İş ayrımı siyasi görüşe göre değil, liyakate göre ve asıl amiriniz olan vatandaşa olan davranışınıza göre şekillenecektir’ dedik. Bugüne kadar Gürpınar Belediyesi’nde işten atılma olmamıştır. Eğer işten ayırdığımız biri varsa vatandaşa saygı çerçevesinde davranmadığı içindir. Bu Gürpınar Belediyesi’nde bizim temel ilke ve felsefemizdir. Tüm çalışanlarımıza değer verdik ve çok şükür saha nezdinde bunu görüyoruz. Bunun için tüm çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

VERİLEN SÖZLER TUTULDU

Belediyecilikte temel hizmetin millete olduğunu belirten Tanış, “Geçen yıl çok yoğun bir kar mesaisi harcadık. Gece saat 02:00’de kar yağışı oluyorsa benim ekibim 02:00’de sahadadır. Gürpınar’da köyler dahil olmak üzere sabah kalktıklarında yol kapalıdır diyebilecek hiçbir vatandaş yoktur fırtınanın dönem dönem kapattığı yollar hariç. Böyle bir mesai harcıyoruz. Çünkü belediyeciliğin asıl temel millete hizmettir. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Biz millete hizmetkar olarak geldik’ lafını boşuna söylemedi. Evet, biz milletimizin hizmetkarıyız ve bu şiarla hareket ediyoruz” diye konuştu.

GÜRPINAR İLK KEZ GAZLA BULUŞTU

Tanış, verdikleri doğalgaz sözünü tuttuklarını aktararak, “Doğalgaz sözü vermiştik 2019’da. Hamd olsun geçen hafta doğalgazın meşalesini yaktık. Gelecek günlerde de evlerde kullanılmaya başlanacak. Önümüzdeki yıl bahardan itibaren Gürpınar merkezinin yüzde 80’ini bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

112 KONUTUN TEMELİ ATILACAK!

Gürpınar’da 112 konutun temelinin atılacağını dile getiren Tanış, “Benim bir hayalim var, o da bu ilçenin merkezini büyütmek. Bunun önünde iki engel var. Biri doğalgaz biri de konut. Konutla ilgili de yerimizi aldık. Projenin ihalesini yaptık. Şu an projelerimiz çiziliyor. Bu hafta içinde eski binaların yıkımı gerçekleşecek. Mart ayında 112 konut ve iş yerinin temelini atacağız. Gürpınar Belediyesi bunu kendi öz kaynaklarıyla yaptı. TOKİ değil. Öz kaynağımızla inşallah bunu yapacağız” dedi.

GÜRPINAR’IN YOLLARINA 1.5 MİLYON METREKARE PARKE TAŞI DÖŞENDİ…

Tanış, geçen yıl 1.5 milyon parke taşı döşediklerini vurgulayarak, “2022 yılı itibarıyla 1.5 milyon metrekare parke taşını tamamlamak üzereyiz. Şu an kar yağışının olmadığı bir köyde de çalışmamız devam ediyor. Bu bize göre rekordur. 1.5 milyon metre kare parke taşı döşemek, bana göre bölgenin toplamıdır. Gürpınar coğrafyası geniştir, büyüktür. Hâlâ 1 milyon metrekareye ihtiyacımız var. Bu çalışmalarımız da devam edecek” diye konuştu.

GÜRPINAR’DA YENİ FABRİKALAR AÇILACAK, VATANDAŞ İSTİHDAM EDİLECEK!

Gürpınar’da yeni fabrikanın açılacağını açıklayan Tanış, “İstihdam problemini çözeceğimizi söyledik. Bu süreçte ülke olarak birçok krizi birlikte yaşadık ama buna rağmen 350 istihdamı geride bıraktık. Bunun üzerine çıkmaya çalışıyoruz. Baharda bir fabrikanın daha temeli atılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız 3’üncü fabrikamızın da sözünü verdi. Yani binin üzerinde istihdamı sağlayacağız. Eğer gençler evine ekmek götüremiyorsa kapısının önüne yapılan parkenin çok da anlamı kalmıyor. İstihdam çalışmamız bunda sonra da devam edecek projelerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

GÜRPINAR BELEDİYESİ İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR…

Tanış, “Hoşap ile ilgili projemiz vardı. Bunun 1’inci etabını geçen gün bitirdik. 2’nci etabın kamulaştırılmasını bitirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan onay geldi. Yapılan çalışmalarla birlikte Kale’nin altının tamamını kamulaştırıp yeşil alana çeviriyoruz. 3’üncü etabı da yasal olarak aşmaya çalışıyoruz. Aşabilirsek oranın tamamını bitirmiş olacağız. Spor yatırımları ile ilgili semt sahaları, gençlik merkezleri ve kapalı spor salonlarını ilçemize kazandırdık. Gençlerin kullanımına açtık. Van’da ilk bitiren ve temsil eden Gürpınar Belediyesi’dir. Asfalt çalışmaları ile ilgili Büyükşehir ile birlikte yaptığımız kendi öz kaynağımızla yaptığımız asfalt 100 kilometreyi aşmıştır. 655 kilometre yolu olan bir ilçe ama buna rağmen 100 kilometreyi geride bıraktık. Gelecek yıl Büyükşehir iş birliği ile bunun daha fazla üzerine çıkacağız” diye konuştu.

TARIMA VE ÇİFTÇİYE DOST BELEDİYE!

Tarımla uğraşanlara her zaman destek olduklarını belirten Tanış, “Tarım bölgesi olan bir ilçede yaşıyorsanız elbette tarımsal destekleriniz de olacak. Sulama kanalları, göletler, arazi yolları… Büyükşehir’in dışında biz de kendi ekibimizle her zaman çiftçimizin yanındayız. Geçen yıl Gürpınar’ın müracaat ettiği DMO ve Toprak Mahsulleri üzerinden müracaat ettiği 970 ton arpanın nakliyesini üstlenerek çiftçilerimize bunu dağıttık. Bu büyük bir başarıydı ve biz öncü olduk. Tarım bölgesi olan bir yerde bizim destek olmamız lazım. Arazi yolları, stabilize çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. En fazla zamanımızı alan özel işlevdir. Bu Türkiye’nin her tarafında ücret karşılığı yapılan bir şey ama bölgemizin insanı yoksuldur. Bizim şu anda bununla ilgili harcadığımız para 40 milyonun üzerindedir. Sadece bu işlere harcadığımız para bu. Oysa Belediyeyi devraldığımızda 21 milyon borç nasıl ödenir hesabını yaparak geldik. Şu an mevcut paramızla borçlarımızı öder artıya geçeriz” dedi.

GÜRPINAR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR, ÜRETİYOR…

Kendilerine devredilen borçlara rağmen durmadan çalıştıklarını ve artıya geçtiklerini dile getiren Tanış, “Bu başarılar sadece benim ve ekibimin değil AK Parti Milletvekillerimizin, Bakanlarımızın çok ciddi katkı ve emeğiyle oldu. Bu bir ekip işidir. 7 belediyemizle birlikte ortak çalışma yürütüyoruz ve başarı sergiliyoruz. Çalışan, üreten belediyelerimiz var. Bize devredilen borçlara rağmen bu başarıları sergileyen belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Prestij caddesi yaptık. Belki Batı illerinde olmayan bir cadde. Yaklaşık 2.5 kilometrelik bir caddede prestij caddesi çalışmasını yaptık ve bitirdik. Bu yıl için 7 prestij cadde ve sanat sokağı projemiz var. Coğrafyanın geniş olmasından dolayı göreve geldiğimizde ekibimiz buna yeterli değildi. Şu ana kadar 16 yeni iş makinesini filomuza kattık ve almaya devam ediyoruz. 2022’de gelen dilekçelerin yüzde 80’ini karşılayabilmiştir. Bu ekiple olabilecek bir şeydir ve her personelimiz duyarlı çalışıyor” diye aktardı.

“İŞLERİN YAKLAŞIK YÜZDE 80’İNİ NOKTALADIK”

Tanış, “Biz AK belediyecilik olarak biz çeşitli sloganlarla yola başlamıştık. Hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik, gönül belediyeciliği. Gürpınar’da biz 2019’da hepsini bir arada yapacağız dedik. Lüks gelecek projelere çok girmedik. İnsanlar çamurun içinde yürürken, stabilize yolda giderken, sulama kanalları yokken içme suyunda sıkıntı varken kalkıp o konulara girmek bölgenin tabiatına terstir. Çünkü önce bu işleri bitirmemiz gerekiyor. Gürpınar Belediyesi’nde para harcanılacak işlerin yaklaşık yüzde 80’ini noktaladık. 2019’da vermiş olduğum sözlerin içerisinde bir tek konut kaldı. Onu da Allah nasip ederse gelecek yıl bitiriyoruz” diye konuştu.

“KAYNAK, İHALELERİ DOĞRU YAPMAKTIR”

Tüm ihalelerin e-ihale ile yapıldığını dile getiren Tanış, “Tüm bunların yapımında kaynak, ihaleleri doğru yapmaktır. Para tutan bütün işlerimizin bütünü e-ihale ile yapılıyor. Gürpınar Belediyesi’nin yapmış olduğu ihalelerin kırım ortalaması yüzde 44’tür. Önceki dönemlere baktığınızda ortalama yüzde 10. Bu hesabı yaptığınızda her yüz milyonda 30 milyon kara geçmişiz” ifadelerini kullandı.

TANIŞ: GÜRPINAR SEÇİME HAZIR

Tanış, AK kadroların Türkiye’nin yeni yüzyılında daha büyük işler başarmak üzere işin başında olacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “İkinci sebep ise milletin kaynaklarını kimseye peşkeş çekmeden doğru kullandığınızda, milletin parasını millete harcadığınızda kaynak da olur. Bu bilinçle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Allah bizi millete karşı mahcup etmesin. Önümüzdeki süreçte sadece Gürpınar değil Türkiye’yi ilgilendiren bir sürece giriyoruz. Burada Gürpınar olarak biz hazırlıklıyız. İnşallah o günde yine AK kadroları Türkiye’nin yeni yüzyılında daha büyük işler başarmak üzere işin başında olacak. Bu memleket hepimizin. Neler kaybettiğimizi biz biliyoruz. Bizim bir daha o hataya düşmememiz gerekiyor. Bu konuda ev ev gezip bunu anlatıyoruz.”

Editör: TE Bilisim