Yeni sezon için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'tan son dakika transfer haberleri geliyor. Siyah-Beyazlılar'da tecrübeli defans oyuncusu Domagoj Vida, sözleşme yenileme teklifini kabul ederken maaşında da ciddi bir indirime gitti. Öte yandan Beşiktaş'ın yeni sözleşme önerisini reddeden Cyle Larin'in ise yeni takımı belli oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

Beşiktaş ile Domagoj Vida görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Siyah-beyazlı yönetim, 33 yaşındaki Hırvat oyuncunun isteklerinden geri adım atması üzerine bir kez daha kendisiyle görüştü ve masaya ilk olarak yeniden 1.5 milyon Euro'dan 2 yıllık kontrat teklifiyle oturdu. Tecrübeli stoper, Beşiktaş ve İstanbul'da kalma arzusuyla birlikte kendisine önerilen son rakama 'Tamam' dedi ve iki taraf el sıkıştı. Teknik direktör Valerien Ismael de oyuncunun kalmasını isterken, Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de onay vermesi halinde resmi imza atılacak.

İSMAEL'İN HESABI TUTTU
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien İsmael iki maçta 4 puan alırken takımın da gidişatı yönetimi mutlu etti. 'Futbolcu değil antrenör takımı' planı ile yola çıkan siyah-beyazlı yönetim, genç oyuncu transferleri ile yeni sezona girmek istiyor. Fransız çalıştırıcının antrenman metotları da takımın gelişimine uygun olarak görülüyor. Oyuncuları fizik açıdan yetersiz bulan İsmael, 1.5 saatlik antrenmanları 1 saate kısaltıp tempoyu ise artırmıştı.

LARİN İÇİN AYRILIK VAKTİ

Cyle Larin, Beşiktaş'tan ayrılıyor. Siyah beyazlıların 2018 yılında MLS ekiplerinden olan Orlando City'den 1.85 milyon Euro karşılığında takımına kattığı Kanadalı sol kanat oyuncusu Larin, Beşiktaş'ın yeni teklifini reddetti. Oyuncuları fizik açıdan yetersiz bulan İsmael, 1.5 saatlik antrenmanları 1 saate kısaltıp tempoyu ise artırmıştı.

Beşiktaş'ın 1 milyon 750 bin Euro'dan önerdiği 3 yıllık sözleşmeyi geri çeviren deneyimli oyuncu, Kanada ile Dünya Kupası'na gitmeye hazırlanıyor. Floransa ekibi de Katar yolculuğu öncesinde Larin'e imza attırmak istiyor.

BEKLENTİLERİN ALTINDA KALMIŞTI

Beşiktaş'a transfer olduğu ilk iki sezonda beklentilerin çok altında kalan Cyle Larin, Belçika Ligi ekiplerinden Zulte Waregem'e kiralık olarak gönderildi. Belçika'da çıktığı toplam 33 karşılaşmada 9 gol, 11 asist ile takımına destek veren Larin bir sonraki sezon Beşiktaş'a geri döndü.

ŞAMPİYONLUĞA BÜYÜK KATKI

Beşiktaş, 2020/2021 sezonunu Galatasaray'ın hemen önünde averaj farkıyla şampiyon olarak tamamlarken, şampiyonluğun mimarlarından birisi de Larin'di. Kanadalı futbolcu, tüm kulvarlarda çıktığı 45 karşılaşmada 23 gol 6 asist yaparken takımının gol yükünü çeken isim oldu.

Editör: TE Bilisim