Türkiye, 14 Mayıs'ta seçime gidiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarılacak muhalefet adayı için aylardır devam eden görüşmeler, büyük krizlerin ardından son buldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu.

Bylece Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak girecek.

Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasını 9. sırada bitirmesi kesinleşti Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasını 9. sırada bitirmesi kesinleşti

HDP, görüşmeye davet etti

6'lı masada Meral Akşener ile yaşanan aday krizi süresinde ortaya çıkan HDP'nin desteği, adayın Kılıçdaroğlu olmasıyla kuvvetlendi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Tebriklerini ileten HDP'li Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti.

CHP, Millet İttifakı adına HDP'nin görüşme teklifine olumlu yanıt verdi

CHP'den davete yeşil ışık

Bunun üzerine Habertürk Tv canlı yayına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'nin davetiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

"Ziyaret olasıdır, HDP'nin genel merkezine de ziyaret yapılır"

"Ülkeyi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayının her siyasi partiyi ziyaret edip, yapacaklarını anlatması son derece normal." diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ziyaret olasıdır. Ben mecliste grup başkanvekilliği yapıyorum. HDP, diğer gruplar gibi milletin oyladığı, 6 milyon oy almış, gidin orada siyaset yapın diye oy verilmiş bir partidir.

Yok saymak , ötekileştirmek olmaz. Ben seçim güvenliğine ilişkin HDP'yi daha önce ziyaret etmiştim. HDP'nin genel merkezine de ziyaret yapılır.

Editör: TE Bilisim