ŞEHRİVAN HABER - Hali hazırda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) MKYK Üyesi ve Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı olarak AK Parti ile birlikte yol yürümeye devam eden Burhan Kayatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Nobel Barış Ödülü’ için aday gösteren Pakistan Senatosu ve halkına teşekkür etti. 

KAYATÜRK’TEN ÖZEL TEŞEKKÜR

23. Dönem Ankara, 24, 25 ve 26. Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Pakistan Senatosu Başkanı Muhammed Sadık Sanjrani’nin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı Rusya-Ukrayna Savaşı sürecindeki çabaları dolayısıyla ‘Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiği için sosyal medya platformu Twitter hesabında bir paylaşım yaptı. Kayatürk, paylaşımında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, Nobel Barış Ödülü için aday gösteren Pakistan Senatosu ve Kardeş Pakistan Halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
KAYATÜRK, PAKİSTAN İLİ İLİŞKİLERDE KİLİT İSİMLERDEN BİRİSİ

Pakistan halkı ile dostluğu Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuduğu öğrencilik yıllarında başlayan Kayatürk, Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı sıfatlarıyla iki ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesine sağladığı katkı ve uluslararası alanda Pakistan için yaptığı çalışmalar nedeniyle sivillere verilen en yüksek ödüllerden Stara-e İmtiyaz (ayrıcalık yıldızı) Nişanına sahip. 2012 yılında dönemin Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı olan ve şimdi Pakistan’ın Başbakanı olan Muhammed Şahbaz Şerif, Kayatürk’ün il merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Pirgarip Mahallesi’ne giderek, köylüler tarafından Türkiye ve Pakistan bayraklarıyla karşılanmış ve onuruna verilen yemeğe katılmıştı.

Editör: TE Bilisim