Kısa süre önce Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanlığı'na atanan, iş insanı Erdinç Peker kentte spor, sanat ve sosyal sorumluluk projelerinde önemli çalışmalar yapan Feqiye Teyran Kültür, Sanat, Spor, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Başkan Peker'e, ziyareti sırasında partililer de eşlik etti.

'Bizler de bu çalışmaların içinde yer almak isteriz'

Başkan Peker, Feqiye Teyran Derneği'nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bu çalışmaları çok olumlu bulduklarını belirterek, "Çok kısa süre önce partimizin kararıyla Van İl Başkanı olarak göreve başladık. Göreve gelir gelmez kentte kültür, sanat anlamında yararlı işler yapan, gençlerin hayatına dokunan STK'ları, dernekleri ziyaret edelim dedik. Bizler de bu çalışmaların içinde yer almak isteriz. DEVA Partisi olarak özellikle kentin spor, kültür ve sanat anlamında iyi bir yere gelmesini çok isteriz. Bölgemiz dezavantajlı bir yerde. Bu dezavantajı da ancak bu tür evrensel etkisi olan çalışmalarla aşarız." Dedi.

'Umarım bu dernek Türkiye çapında anılan bir dernek olacak'

 Feqiye Teyran'ın Van ve bölge için çok önemli bir değer olduğunu da aktaran Peker, sözlerine şöyle sürdürdü: " Tabi bölgemizde özellikle, Van, Hakkari, Bitlis ve Siirt hattında yüzyıllar boyunca çok önemli fikir insanları, şairler, edebiyatçılar ve tasavvuf ehli kişiler yetişmiş. Bu kişiler bütün bölge coğrafyasına ve Anadolu'ya fikirleri ile etki etmiş. Feqiye Teyran da bu nadide kişiliklerden biridir. Bu kişinin isminin böylesi güzel bir dernekte yaşatılması ayrıca gurur verici. Umarım bu dernek Türkiye çapında anılan bir dernek olacak."

'Bugüne kadar 1500 aşkın etkinlik yaptık'

Feqiye Teyran Derneği Başkanı Muammer Takıs ise böylesi bir dernek kurmalarındaki amacın toplum yararına faydalı işler yapmak olduğunu ifade ederek, "2017 yılında kurulduk. Derneğimiz gönüllülük esasına göre çalışıyor. O günden bugüne bin 500'ü aşkın etkinlik yaptık. Bu etkinlikler doğa, hayvan, tiyatro, kültür ve spor dallarını kapsıyor. Yine derneğimiz sayesinde bölgemizde 500'ü aşkın lisanslı sporcu yetiştirdik. Derneğimizin herhangi bir siyasi partiyle, oluşum ile ilişiği yoktur. Toplum yararına çalışan bir derneğiz. Nisan ayının 25'ine kadar siyasi partileri derneğimize kabul edebiliyoruz. Bu tarihten sonra kabul edemeyeceğiz. Bunun sebebi de siyasi parti temsilcileriyle kent, gençlik, toplum gibi önemli konularda istişarelerde bulunmak." Diye Konuştu.

Son olarak DEVA Partisi Başkanı Peker, Feqiye Teyran Derneği yönetimine kendilerine gösterdikleri misafirperverlik ve ilgiden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim