Milyonların beklediği EYT düzenlemesinde gözler TBMM'ye çevrildi. Emekli olmayı bekleyenler kanun teklifinin ocak ayında yasalaşmasını beklerken beklenmedik bir haber geldi.

"Çalışmaları bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin"

Gelecek hafta cuma günü gecikmeyle olabilir. Önümüzdeki hafta bunu görüşmeyi planlıyoruz.  Arkasından Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili kanun teklifi var, uluslararası sözleşmeler var. Enerji ve Sanayi Bakanlığı'nın OSB'lerle ilgili düzenlemeleri var. Odalar Birliği ile ilgili düzenlemelerden sonra EYT ile ilgili çalışma da teknik yönden belli bir zaman alacaktır. Henüz Bakanlığımız bizimle bu konuyu konuşmadı, onlar da herhalde kanun tekniğine uygun çalışma yapacaklar. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Muhalefet 20 kişiyle TBMM'yi tıkayabiliyor."

Ocak ayında yasanın çıkması zorlaştı

Çalışma Bakanlığının hazırladığı EYT düzenlemesinin henüz Meclis'e gelmediği ortaya çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sözleşmelilere kadro müjdesinin ayrıntılarını açıklarken EYT'lilerle ilgili de konuştu.

EYT düzenlemesi şubat ayına kalıyor sinyali

Elitaş, "Ocakta iki haftalık çalışma imkanı kaldı. EYT düzenlemesi henüz bize gelmedi, bize geldikten sonra da 10 günlük bir süre gerekir. Bizden bir tarih istemeyin. Bazen yeter sayı bulunamıyor. Muhalefet tıkayabiliyor. Yok saydırıyor. Onun için bir süre vermemiz mümkün değil. Bu konuda söz vermemiz mümkün değil." dedi.

Editör: TE Bilisim