Beyaz Listesi adayı Zahir Kandaşoğlu ve ekibinin avukatları aracılığı ile yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiş ve 1. Grup seçimleri için bir kez daha iptal kararı alınmıştı. Bu kararın ardından bu kez de Mavi Liste’nin adayı  Necdet Takva, Avukatlar aracılığıyla Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu 11 Yüksek Hakimin oy birliği ile İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu kararın yanlış olduğunu belirterek, ilçe seçim kurulunun vermiş olduğu kararı onadı. Böylelikle iptal kararı iptal edildi ve Takva bir kez daha seçimin kazananı olarak ilan edildi.

VAN TSO CUMARTESİ GÜNÜ YENİ BAŞKANINI SEÇECEK

Bu karar sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni başkanı resmen seçme ile ilgili hareketlilik de başlamış oldu. Şehrivan’ın edindiği bilgiye göre Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni meclisi 31 Aralık Cumartesi günü yeni başkanı seçmek üzere toplanma kararı aldı. Meclis üyeliğine seçilen tüm üyeler, Van TSO’nun yeni başkanını tayin etmek ve yeni süreci başlatmak için ilk meclis toplantısını yapacak.

Yapılan resmi açıklamada, "Van Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri seçiminin 31 Aralık 2022 Cumartesi günü Van Ticaret ve Sanayi Odası Binasında Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyeleri seçimi yapılacak olup, oylama saat: 09:00’da başlayıp saat: 13:00’da sona erecek, Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminde oyların eşit çıkması halinde en çok oy alan iki aday arasında aynı gün ve aynı yerde saat: 15:00 ila 17:00 arasında ikinci tur seçim yapılacaktır.
Geçici seçim sonuçları 2 Ocak 2023 Pazartesi günü bir tam iş günü ilan edilecektir. 
Geçici seçim sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine İlçe Seçim Kurulunca verilen kararlar 3 Ocak 2023 Salı günü bir tam iş günü ilan edilecek ve aynı gün İl Seçim Kuruluna itirazlar başlayacaktır.
4 Ocak 2023 Çarşamba günü İl Seçim Kurulunca itirazlar incelenecek ve kesin karara bağlanacaktır.
5 Ocak 2023 Perşembe günü kesin seçim sonuçları bir tam iş günü ilan edilecektir." Denildi.

Editör: TE Bilisim