Şoförler adına konuşan minibüs şoförü Müslim Bey, şunları aktardı; Minibüsçüler olarak zor durumdayız. Yüksek maliyetler ve mazot fiyatlarından dolayı bazen kendi cebimizden harcama yapar olduk. Günde on’dan fazla sefer yapıyoruz. Ancak bazen araçlarımızla boş gidip boş geliyoruz ve bu da cebimizden ekstra masraf yapmamıza sebep oluyor. Minibüs güzergâhının geçtiği yolların bozukluğuna da değinilen konuşmada, araç yollarının köstebek yuvasına döndüğünü ve araçların bu çukurlara girip çıkmasından dolayı araçlarda önemli ölçüde hasarlar ortaya çıktığı dile getirildi. Sırf bundan dolayı bazı araçlar günlerce tamirhanelerde bekler hale geldi. Şoförler bazı yerlerde kendileri kürekler ile yoldaki çukurları doldurduklarını dile getirdi. Bostaniçi yol güzergâhının hemen hemen bütün kısımları bozuk durumda. Esenler, Düzyol, Serhat, Esendere, Gündoğdu ve diğer güzergâhların neredeyse tamamı bozuk. Van’ın sahipsiz olduğunu dile getiren Müslim Bey, bu memlekette kimi seçtiysek eskisini aratır oldu. Vatandaşın derdi ile dertlenen yok. Van’ ın milletvekilleri nerede? Neden Van’ın sorunları ile alakadar olmuyorlar, diye serzenişte bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İpekyolu ilçe başkanı Yavuz Oktay, şoförlerin ve halkın sorunlarının biran önce giderilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu konu ile ilgili İpekyolu belediyesinin biran önce alakadar olması gerektiğini ve bozuk olan yolların ivedilikle yapılması gerektiğini vatandaşın ve şoförlerin mağduriyetlerinin giderilmesinin elzem olduğunu dile getirdi.

HÜDA PAR Edremit ilçe teşkilatı: 18. Madde mağduriyeti çözüme kavuşturulmalı

HÜDA PAR Edremit ilçe teşkilatı bir dizi ziyarette bulundu. Esnaflar, genel anlamda siyasette bir kutuplaştırmanın olduğunu, şimdiye kadar hiç bir siyasi partinin kendilerini ziyaret etmediğini, mevcut siyasetin sorunları çözmediğini dolayısıyla siyaset kurumundan bir beklentisinin olmadığını söyledi. Şimdiye kadar HÜDA PAR dışında hiç bir siyasi partinin kendilerini ziyaret etmediğini dile getirdi. Bir diğer esnaf ise işlerinin iyi gitmediğini özellikle kendi iş alanı olmadığı halde zincir marketlere bu kadar çok ruhsat verilmesini doğru bulmadığını bu konuyla alakalı olarak bir düzenlemenin getirilmediğini söyledi.

HÜDA PAR Edremit ilçe teşkilatı olarak haftalık ziyaretlerimiz kapsamında her hafta karşılaştığımız ve halkın sürekli dile getirdiği en büyük sorunlardan biri de 18. madde kapsamında uygulanan imar yasasının çözülememesi ve bu noktada yetkili merciler tarafından konuya bir çözüm getirilememesidir. Yetkili merciler biran önce bu sorunu çözmeli, aksi halde çok ciddi sıkıntılar yaşanır.

Editör: TE Bilisim