Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Kredi Garanti Fonu desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Nureddin Nebati, milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren KGF kredisini 14 başlık altında açıkladı. Nebati, konuşması sırasında işverene de bir müjdeyi duyurdu.

İşverene EYT desteği

25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Nureddin Nebati'nin konuşmalarından geri kalanlar; "Bugün sizlerle, Sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Aralık 2022 tarihinde açıkladığı 200 milyar liralık Hazine destekli kefalet karşılığı 250 milyar liralık kredi paketin ayrıntılarını paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı’nda emin adımlarla ilerlemesine vesile olacak yeni KGF paketimizin tüm iş dünyamıza ve müteşebbislerimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

Paketlerimizin detaylarını açıklamadan önce kısa bir ekonomi değerlendirmesi yapmak istiyorum. Küresel salgında tüm dünyaya örnek olacak bir performans gösteren ülkemiz, küresel şoklar karşısında makroekonomik temellerinin ne denli kuvvetli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bu durumun temelinde 20 yıldır elde edilen kazanımlar ile yatırım, istihdam, üretim ve ihracata dayanan Türkiye Ekonomi Modelimiz yer almaktadır.

Bakan Nebat "Birazdan detaylarını paylaşacağım söz konusu destek paketlerimizde ödemesiz dönem imkânının yanı sıra, kefalet oranını asgari yüzde 70 olarak uygulayacağız" dedi ve paketleri sıraladı;

İşletme giderleri destek paketi

Döviz kazandırıcı faaliyetleri destek paketi

Yatırım proje finansman destek paketi

İmalat sanayii destek paketi

EYT destek paketi

Bölgesel odaklı KOBİ destek paketi

Girişimci destek paketi

Kadın girişimci destek paketi

Yeşil Dönüşüm ve Enerji Verimliliği Destek Paketi

Teknoloji destek paketi

Dijital dönüşüm destek paketi

Eğitim destek paketi

Yeni evim inşaat destek paketi

Konut inşaatı destek paketi

Bakan Nebati "Her toplantıda kamu bankalarımızı çok övüyordum ama görüyorum ki bugün kamu bankalarımız yalnız değiller. Özel bankalarımız da burada. Birlikte çalışacağız." dedi.

Editör: TE Bilisim