Kent genelinde kar nedeniyle 34 mahalle ile 22 mezra olmak üzere toplam 56 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Bölge genelinde havanın çok bulutlu; Van, Bitlis ve Hakkari’de aralıklı kar yağışı olmasının tahmin edildiğini ifade eden Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi konusunda uyarılarını yenilediler. Van’da kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van’dan İstanbul, Ankara ve Antalya’ya planlanan uçak seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle rötarlı gerçekleşti.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise, merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri başta olmak üzere diğer ilçelerde kapanan yerleşim yerlerinde yol açma çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de gece saatlerinden itibaren yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının geç olduğunu ama bugün itibariyle yoğun şekilde gerçekleşmesinin zirai açıdan ve su seviyesi düşen Van Gölü için önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar ise Van’ın bu karı beklediğini kaydettiler.

TUŞBA

Van merkez Tuşba Belediyesi, etkili olan kar yağışından dolayı ilçede olumsuz bir durumun yaşanmaması için sabahın erken saatlerinden itibaren 14 araç ve 32 personel ile başlattığı kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kış hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Tuşba Belediyesi, etkili olan kar yağışı ile birlikte çalışmalarına başladı. Tuşba Belediyesi, 10’u merkez 67 mahallenin tamamında günlük yaşamın aksamaması adına sabahın erken saatlerinden itibaren 5 hidromek, 5 greyder, 3 kar küreme ve 1 tuzlama aracı olmak üzere 14 araç ve 32 personel ile çalışmalarını sürdürüyor.

ÖZALP

Van'ın Özalp ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dün sabah başlayan ve akşam etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı ile birlikte 6 kırsal mahallenin yolu kapanırken ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santime ulaştı. Özalp Belediyesi karla mücadele kiplerinin kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. 3 gün önce bahardan kalma günler yaşayan Özalp, etkili olan kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı eksini altına düşmesi neden oldu.

MURADİYE

Van'ın Muradiye ilçesinde Belediye ekipleri tarafından kırsal mahallelerde karla mücadele çalışmaları başlatıldı. Muradiye Belediyesi ekiplerince kar yağışı ile birlikte kırsal mahallerde kar temizleme çalışması yürütüldü. Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan ilçeyi etkisi altına alan soğuk ve karlı havadan vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için yürütülen karla mücadele çalışmalarına katıldı. Karla mücadele noktalarını ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetleyen Kaymakam Aydoğan, kar yağışının günlük yaşamı aksatmaması için aralıksız çalışan ekibe teşekkür ederek vatandaşların taleplerine cevap verdi.

56 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI”

Van'da da dün sabah saatlerinde itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı kenti adeta beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle Van'da 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise, merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri başta olmak üzere diğer ilçelerde kapanan yerleşim yerlerinde yol açma çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de gece saatlerinden itibaren yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının geç olduğunu ama bugün itibariyle yoğun şekilde gerçekleşmesinin zirai açıdan ve su seviyesi düşen Van Gölü için önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar ise Van'ın bu karı beklediğini kaydettiler.

“VAN’DA 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ”

Van'da da dün sabah saatlerinde itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı kenti adeta beyaza bürüdü. Van Valiliği, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların bugün için tatil edildiğini duyurdu. Taşıma dışı kapsamında kalan öğrenciler ise kar yağışının altında okula gitti.

YOLLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ ART ARDA KAZALAR MEYDANA GELDİ

Van’da etkili olan kar yağışının ardından kayganlaşan yollara zincirsiz çıkan araçlar, birbirilerine çarparak durabildi. Van’da hafta sonu aralıklarla yağan ve dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de rötar yaptı. Kentte yoğun kar yağışı sonrasında yolların buz pistine dönmesi kazaları da beraberinde getirdi. Sabah saatlerinde kayganlaşan yollara tedbirsiz çıkan araçlar ise birbirilerine çarparak durabildi. Merkez Edremit ilçesinde kaydedilen görüntülerde, sürücüler buzlu yolda kaldırıma çarparak duran araca çarpmamak için zor anlar yaşadı. Yolda duran araca çarparak sürüklenen başka bir aracı ise vatandaşların elleriyle durdurmaya çalışması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim