CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100'de Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması programına konuk oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuştu.

"SON TOPLANTIDA CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUŞULMADI"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bütün samimiyetimle ifade edeyim. Altı liderin olduğu masada, cumhurbaşkanı adayının nitelikleri konusunda daha önce bir görüş birliğine vardık. Bunu bir bildiriyle kamuoyuna duyurduk. Ama son toplantıda cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşulmadı. Herhangi bir tartışma da olmadı. Bu konuda liderler acele de etmiyorlar.

"YOL HARİTASI ÇIKARSA CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYININ BELİRLENMESİNE GELECEK"

Önce üzerinde görüş birliğinin sağlandığı bir metin olması lazım, yani bir hükümet programı olması lazım. Bu yol haritası üzerinde yaklaşık 3-4 aydır her parti ayrı ayrı kendi içinde ayrıca birer genel başkan yardımcısı ve başkanlığında da onlar da altı kişi toplanıyorlar, son şeklini veriyorlar. Üzerinde uzlaşma olmayan metinler genel başkanlara sunuluyor. O konuda da görüş birliği en son toplantıda sağlandı. Büyük bir olasılıkla yol haritası ve hükümet programı çıkıp, neyi nasıl yapacağımız hangi amaçları güttüğümüz, hangi zaman diliminde neye odaklanacağımız konusunda yol haritası çıkarsa sıra cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesine gelecek."

"GÖRÜŞ BİRLİĞİNDEN SONRA SÖYLEM BİRLİĞİ DE SAĞLANACAK"

Kılıçdaroğlu, "30 Ocak'ta yapılacak olan yol haritası açıklamasında neler yer alacak?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: "Siz de takdir edeceksiniz bunu benim açıklamam doğru olmaz. Ana hatlarıyla ifade edeyim. Biz iktidar olduğumuz biz şimdi Türkiye'yi içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan nasıl çıkaracağız? Yargı konusunda, sağlık konusunda, dış politika konusunda, teknoloji konusunda, bilim, üniversite konusunda önceliklerimiz neler olacak? Bu konuda yapılacak bir çalışma. Görüş birliğini sağladıktan sonra liderler artık söylem birliğini de sağlamış olacaklar bu yol haritası ortaya çıktıktan sonra. Böylece eğitim konusunda neler hedeflediğimiz benim tarafımdan da Sayın Akşener tarafından da diğer liderler Sayın Babacan, Sayın Gültekin, Sayın Temel Bey onlar da benzer şekilde dillendirecekler. Eğitim konusunda, yardım konusunda şunları yapacağız diye. Böylece bir söylem birliği sağlanmış olacak."

Editör: TE Bilisim