Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 975'e çıkarken deprem bölgesinde artçılar meydana gelmeye devam ediyor.

MALATYA’DA İKİ DEPREM

6 Şubat'tan bu yana artçıların sürdüğü Malatya’da artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. AFAD'dan yapılan açıklamalara göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 04.34'te 4.7 büyüklüğünde, 05:13'te de 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi ilk depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu.

KANDİLLİ İLK DEPREMİ 4.8 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi ise Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 04.34'te 4.7 büyüklüğündeki ilk depremin şiddetini 4.8, derinliğini 2.7 km olarak açıkladı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail polisi Kudüs'te bir Türk vatandaşını öldürdü: İşte olay anı... İsrail polisi Kudüs'te bir Türk vatandaşını öldürdü: İşte olay anı...

Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 04.34’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki artçı depremin ardından AFAD olumsuz durum bulunmadığını açıkladı. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya ilimizin Pütürge ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki artçı deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

HATAY 4.4’LÜK DEPREM İLE SALLANDI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde yerle bir olan Hatay'da yeni bir sarsıntı daha meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre 05.23'te Hatay'ın Hassa ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. 6 Şubat'tan bu yana artçıların sürdüğü kentin Hassa ilçesinde saat 05.23’te 4.4 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı.

11.52 KM DERİNLİKTE

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı depremin 11.52 km derinlikte bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim