ŞEHRİVAN HABER/ Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinde havanın çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Van, Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Kar yağışının Van’ın kuzey ve güney ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren ise Hakkari, Muş ve Bitlis’te akşam saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı kar yağışlı olması tahmin ediliyor. Yağışların Muş ve Bitlis illerinde zaman zaman kuvvetli, bölgenin yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olacağı beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya bağlı sis ve pus hadisesi görüleceğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb. karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

VAN -5°C, 2°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, -3°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 0°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MUŞ -3°C

Kuvvetli kar, bölgenin yüksek kesimlerinin ise yoğun kar yağışlı (20cm)

HAKKÂRİ 2°C

Aralıklı kar yağışlı

BİTLİS -2°C

Kuvvetli kar, bölgenin yüksek kesimlerinin ise yoğun kar yağışlı (20cm)

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Öğle saatlerinden itibaren Muş ve Bitlis illerinde kuvvetli kar, bölgenin yüksek kesimlerinin ise yoğun kar yağışlı (20cm) olacağı tahmin ediliyor. Yüksek kesimlerde tipi, görüş mesafesinde azalma ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim