ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ile Bursa, Balıkesir, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Yozgat, Iğdır, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kars, Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kars, Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi beklenmektedir.

VAN 7°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

HAKKÂRİ 8°C

Gazze'de büyük katliam! 200 sivil öldürüldü... Gazze'de büyük katliam! 200 sivil öldürüldü...

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

BİTLİS 5°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

MUŞ °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

ELAZIĞ 3°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -3°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -5°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve yüksekleri karla karışık yağmurlu

MALATYA 3°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim