ŞEHRİVAN HABER/ Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz(Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri(Gaziantep ve Kilis hariç) ile Eskişehir ve Ordu çevreleri, Ankara'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu(Malatya, Van ve Iğdır hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Hakkari, Bitlis ile Van'ın güney ve kuzeyinde, Muş'ta ise sabah ve akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Van merkez ve çevre ilçelerinde ise gece ve sabah saatlerinde kısa süreli aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya bağlı sis ve pus hadisesi görüleceğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb. karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı

VAN 3°C Van’ın merkez, kuzey ve güney ilçeleri kar yağışlı, bölgenin yüksek kesimlerinin ise yoğun kar yağışlı (20cm)

MUŞ -2°C Sabah ve akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı

HAKKÂRİ 1°C Yoğun kar yağışlı

BİTLİS -2°C Kuvvetli kar, bölgenin yüksek kesimlerinin ise yoğun kar yağışlı

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların sabah saatlerinden itibaren Hakkari çevreleri ile Muş’un, Bitlis’in ve Van’ın merkez, kuzey ve güneyinde kuvvetli, bölgenin yüksek kesimlerinin ise yoğun kar yağışlı (20cm) olacağı tahmin ediliyor. Yüksek kesimlerde tipi, görüş mesafesinde azalma ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bölgemizin yüksek kesimlerinde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgarın (30-50 km/sa) kar savrulmasına ve yağış esnasında tipiye sebep olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim