Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin genelinde havanın çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak, Hakkâri ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Akşam saatlerinden itibaren yağışların zaman zaman kuvvetli, bölgenin yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olacağı beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi tahmin edilmektedir. Kar yağışının akşam saatlerinden itibaren, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı

KARS °C, -3°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı

MALATYA °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek.

HAKKARİ °C, 2°C

Aralıklı kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışı olacak.

BİTLİS -1 °C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek

MUŞ -2 °C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek

61 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI!

Meteoroloji`nin açıklamasına göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altına düşecek. Hafta boyunca kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

İşte bu hafta kar yağışı beklenen iller:

ADIYAMAN, AFYONKARAHİSAR, AĞRI, AKSARAY, AMASYA, ANKARA, ARDAHAN, ARTVİN, BALIKESİR, BARTIN, BATMAN, BAYBURT, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANKIRI, ÇORUM, DİYARBAKIR, DÜZCE, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, GÜMÜŞHANE, HAKKÂRİ, IĞDIR, ISPARTA, KAHRAMANMARAŞ, KARABÜK, KARAMAN, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRIKKALE, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, MARDİN, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, SAKARYA, SİİRT, SİNOP, SİVAS, ŞIRNAK, TOKAT, TUNCELİ, UŞAK, VAN, YALOVA, YOZGAT, ZONGULDAK.

O TARİHLERE DİKKAT

Anadolu'ya ardı ardına gelecek kar yağışları herkesi mutlu edecekken, sonradan afete dönüşmemesi için tedbirli olunmalı. Değişime açık olmakla birlikte, 5 ve 6 Şubat'ta İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu tarafı ağır bir kar alabilir. Doğu'da yollar kapanabilir.

Editör: TE Bilisim