Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu (Konya, Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle kar, Batı Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Karadeniz bölge genelinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'de yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı olması bekleniyor. Kar yağışının, Van il merkezi ve doğu ilçelerinde akşam saatleri itibariyle etkisini arttırarak miktar bırakacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

VAN -2°C Van merkez ve doğu ilçelerinde akşam saatlerinden sonra yoğun kar yağışlı,

MUŞ -8°C Yoğun kar yağışı,

HAKKÂRİ -5°C Kar yağışlı,

BİTLİS -5°C Kar yağışlı geçecek.

VAN VALİLİĞİNDEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Van genelinde bu akşam saatlerinde, kar yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Kar yağışlarının ilimiz merkezi ve doğu ilçelerinde gece saatleri itibariyle etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Gece boyu aralıklarla etkili olması beklenen kar yağışının, yarın (Perşembe) öğle saatleri itibariyle ilimizi terk etmesi bekleniyor” Denildi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim