ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edilirken yağışların yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge genelinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu olması beklenirken yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur, yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

VAN 11°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

HAKKÂRİ 10°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

BİTLİS 8°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

MUŞ 11°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

ELAZIĞ 4°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM 2°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelenecek mi? Resmi açıklama yapıldı...

KARS 2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu yüksekleri ve kar yağışlı

MALATYA 5°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim