ŞEHRİVAN HABER/ Meteoroloji tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum, Malatya, Muş ve Bingöl çevrelerinin karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerde yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Kar yağışının bölgenin kuzey ve batı illeri ile Bitlis, Van, Muş ve Bingöl çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilirken sabah ve gece saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

AĞRI °C, 5°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu akşam saatlerinden sonra kar yağışlı

MALATYA °C, 5°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

VAN °C, 4°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BİTLİS 5°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

HAKKARİ 5°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

16 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Van, Muş, Ağrı, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Sivas, Yozgat, Çankırı ve Kastamonu için kar yağışı uyarısında bulundu. Yağışların öğle saatlerinden sonra Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS VE PUS UYARISI

Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim