ŞEHRİVAN HABER/ Meteoroloji tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir kesimi soğuk hava ve kar yağışının etkisine girdi. Kar yağışın 28 ili kaplaması beklenirken yurdun büyük bir kesiminde kar yağışı etkisini gösterecek. 22 ilde kar ve tipi ile birlikte dondurucu soğuklar görülecek. Yağışların, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Van, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde etkili olacak.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile sabah saatlerinde Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis olayı görüleceği tahmin ediliyor.

VAN 3°C merkez (İpekyolu, Tuşba) ve kuzey ilçelerinde (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp) öğlen saatlerinden sonra aralıklı hafif kar ve karla karışık yağmurlu

BİTLİS 3°C parçalı bulutlu

HAKKÂRİ 5°C Parçalı bulutlu

MUŞ 5°C Parçalı bulutlu

ERZURUM 2°C Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.


 

PAZARTESİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Pazartesi günü 28 il için kar yağışı beklenirken kar yağışının, Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan da etkili olacağı tahmin ediliyor.

SALI DOĞU ANADOLU’DA KAR VE SOĞUK HAVA ETKİLİ OACAK

Karadeniz Bölgesi'nin tamamı, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. Kalan kesimlerin genellikle parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 

ÇARŞAMBA GÜNÜ

Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İç Anadolu'nu tamamında yağış bekleniyor. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Kalan kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

PERŞEMBE GÜNÜ

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri dışında kalan yerlerde yağış beklenmiyor. Yurt genelinin parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim