ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'nin güneyi, Antalya, Isparta, Kastamanu, Sinop, Amasya, Tokat, Sivas, Mardin'in doğusu ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Havanın akşam saatlerinden itibaren Van'ın Kuzey ilçelerinin (Erciş, Çaldıran ve Muradiye) ve Erzurum’da aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerde ise aralıklı hafif kar yağışlı olması beklenirken sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya bağlı sis ve pus hadisesi görüleceğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb. karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN 8°C

Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gürpınar aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

HAKKÂRİ 10°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

BİTLİS 5°C

Parçalı ve az bulutlu

MUŞ °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

ELAZIĞ °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu

KARS °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu

Van’da esnafa büyük kolaylık: O belgeyi artık Van TSO’dan alabileceksiniz! Van’da esnafa büyük kolaylık: O belgeyi artık Van TSO’dan alabileceksiniz!

MALATYA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim