ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Bartın, Malatya, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Havanın akşam saatlerinde Van'ın güneyi ve Hakkari'de aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu olması beklenmektedir. Yarın (Perşembe) gece saatlerinde Van, Hakkari ve Bitlis'te yağmur ve karla karışık yağmurlu olacağı tahmin edilmektedir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi beklenmektedir.

VAN 8°C

Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gürpınar aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

HAKKÂRİ 11°C

Aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu

Öğretmen atamalarıyla ilgili rakam açıklandı! Kaç öğretmen atanacak? Öğretmen atamalarıyla ilgili rakam açıklandı! Kaç öğretmen atanacak?

AĞRI 9°C

Parçalı çok bulutlu

BİTLİS 7°C

Parçalı ve az bulutlu

MUŞ °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

ELAZIĞ °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim