Son dakika haberi: Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Motorine, 2 Şubat Perşembe gününden itibaren 1 lira 2 kuruş indirim bekleniyor.

MOTORİNE 1 LİRA 2 KURUŞLUK İNDİRİM

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatları sürekli değişirken akaryakıt fiyatlarında araç sahiplerine sevindirici bir haber geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Motorine 2 Şubat Perşembe gününden itibaren 1 lira 2 kuruş indirim geliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; Motorinin ortalama litre fiyatı 23.65 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 21.08 TL'ye satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Editör: TE Bilisim