Özalp Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ile Özalp Belediyesi tarafından yapılan Aile Destek Merkezinin açılış töreninde konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır, merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaymakam Nasır, burası mahallede ikamet eden kadınların ikinci evi olduğunu aktararak, kadınların burada açılacağı kurslar sayesinde meslek sahibi olacağını ifade etti.
Burada gerçekleştirilecek meslek edindirme kurslarıyla kadınların üretime katkı sağlayacağını aktararak, "Kadınlarımızın katma değer ürünler üretip satmasında Sağmalı mahallesini ileri bir boyuta götürmesidir ve meslek edinmelerini sağlayacaktır. Burayı aile destek merkezi yapan bina değil içindeki kadınlarımızdır. Aile destek merkezimizin kapıları bütün kadınlarımıza açık. Aile destek merkezinde, kuran kursları, okuma yazma, bilgisayar, kuaförlük ve rölyef kurslarına yönelik kurslar açılacaktır. Kadınlarımız nasıl evlerine sahip çıkıp koruyorlarsa burayı da aynı şekil de sahip çıkıp korumaları lazım. Aile destek merkezi Sağmalı mahallemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Sağmalı Aile Destek Merkezi Koordinatörü Cansu Eryaşar, ise toplumun şekillenmesinde kadının rolünün önemli olduğuna vurgu yaparak, burada açılacak kurslar sayesinde mahalledeki kadınlarımız meslek sahibi olacak açılışı yapılan Aile Destek Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi.
Kursiyer Fadime Toker ise “Aile destek merkezinde açılan kurslara katılamıyorduk. Çünkü ilçe merkezine gidiş gelişte çok sıkıntılar yaşıyorduk. Burası sayesinde Sağmalı mahallesinde ve çevre mahallerde bulunan kadınlar kurslara katılabilme imkanı oldu. Burada meslek öğrenen kadınlar ev bütçelerine katkıda bulunacak. Buranın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Söyledi. 
Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim