Rusya-Ukrayna savaşı sonrası petrol fiyatları zirve noktalara ulaştı. Bugün brent petrol 120 dolara dayanırken, akaryakıt fiyatları dünya genelinde tüketicileri mağdur edecek seviyelere ulaştı. Rusya'ya uygulanan ambargolar sonrası artan fiyatlara bir yenisi eklenebilir. Husiler, Aramco'nun Yemen'deki petrol üretim tesisini vurdu. Saldırı sonrası arzda sıkıntı yaşanması bekleniyor. Riyad yönetimi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Sorumlusu biz değiliz' dedi.

PETROL FİYATLARI 120 DOLAR SEVİYESİNDE

Brent petrol fiyatı Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya uygulanan ambargolar sonrası artışa geçti. Her gün yeni bir zirve gören petrol fiyatları, ılımlı açıklamalar ile gevşer gibi olsa da bugün hala beklentinin çok uzağında seyrediyor. Brent petrol fiyatı 119 dolar seviyesinde hareket ediyor.

BİR KÖTÜ HABER DE SUUDİ ARABİSTAN'DAN

Suudi Arabistan, Yemen'deki Husilerin saldırılarının hedefi oldu. Cidde'de yer alan Aramco'ya ait petrol ürünleri dağıtım tesislerine ve diğer kentlere saldırılar düzenlendi.

ARAMCO TESİSLERİNE SALDIRI

Saldırılar sonrası Aramco tesislerinde yangın çıkarken, yükselen yoğun duman kameralara yansıdı. Riyad yönetimi, İran destekli Husilerin, ülkeye yönelik saldırılarının kanunların ve uluslararası normların ihlali olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, Husilerin ülkenin farklı bölgelerinde sivillere ve petrol tesislerine gerçekleştirdiği saldırılar kınandı.

SUUDİ ARABİSTAN: PETROL ARZINDAKİ AKSAKLIKTAN SORUMLU DEĞİLİZ

Husilerin, ülkeye yönelik saldırılarının, kanunların ve uluslararası normların ihlali olduğu belirtilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın, ülkedeki petrol tesislerine yönelik tekrarlayan saldırılar nedeniyle, uluslararası piyasalara petrol arzı konusunda yaşanacak herhangi bir aksaklıktan sorumlu olmadığı ifade edildi. Bakanlık, uluslararası camianın, İran'ın, Husilere balistik füze ve insansız hava aracı (İHA) teknolojileri sunmasının oluşturduğu tehlikenin farkına varmasının önemine işaret etti.

DIŞİŞLERİ: BU TÜR TERÖR EYLEMLERİ SON BULMALI

Türkiye, Suudi Arabistan'da düzenlenen saldırıları kınadı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Bölgemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür terör eylemlerinin bir an önce son bulması elzemdir. Bu çerçevede, Suudi Arabistan'la dayanışmamızı ve Körfez bölgesinin güvenliğine olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim