Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, ülkenin ve kentin bir konusunu ele alıp basın toplantısı düzenlemeyi sürdürüyor. Bu anlamda, bu hafta da basın toplantısı gerçekleştiren SP Van İl Başkanlığı’nın açıklamasına Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan, Genel İdare Kurulu Üyeleri Muhammed Sabır Fırat ve Muhittin Aytunç ve İl Başkanı Özay İlhan katıldı. 

BOZAN: VAN’DA DA İŞSİZLİK REKOR DÜZEYDE

Basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan, “Ülke olarak, siyasi, ekonomik, dış politikada, tarımda, sağlıkta, eğitimde adalette mekanizmasında kısacası her alanda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye’nin genelinde olduğu gibi, Van’da da işsizlik rekor düzeyde. Kasım ayı yüzde 11.2, genç işsizlik oranı yüzde 22.3 ama gerçek rakam yaklaşık 10 milyon işsiz var. Üniversite Mezunu 3 gençten biri işsiz. Geçlerimiz işsiz ve umutsuz, gelecek için bir umutları yok. İş bulamadıkları için evlenemiyor, iş umuduyla Batı illerine gitmek zorunda kalıyorlar ve maalesef gençlerimiz arasında uyuşturucu hızla yayılıyor” dedi. 

“TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN AİLE SAYISI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR”

Bozan, “Girdi maliyetleri çok yüksek. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan aile sayısı her geçen gün azalıyor. Mera alanlarının daralması ve maliyetlerin aşırı artması nedeniyle hayvan yetiştiricileri hayvanlarını kesime gönderiyor. Diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi, et ve süt mamullerinde de arzın az olmasından dolayı, aşırı fiyat artışları ile karşı karşıyayız. Tabii ki iktidarın başvurduğu ve bildiği tek yol, plan, program ve zamanında tedbir almak yerine gümrüksüz ithalata başvurmaktır. Tabii ki, her ithalat ta, Hans'ı desteklemek Hasanı ezme demektir. Haydi, sanayide teknolojide dışa bağımlığız, anladık. Bari tarımda ayaklarımız üzerinde duralım diyoruz” diye aktardı. 

BOZAN: VATANDAŞ DEĞİŞİM İSTİYOR

Bozan, “Vatandaşımız, artık yeter diyor ve değişim istiyor. Vatandaşımızın aradığı, siyasette nezaket, kucaklama, saadet, adalet, liyakat, istişare, üretim ve istihdam ancak Saadet Partisi’nde vardır. Çünkü biz siyaset ve yönetim anlayışımızla, diğerlerinden farklıyız. Bizim siyaset anlayışımız; kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil birleştirici, kuvveti değil hakkı üstün tutan, siyasi rantı değil hizmeti esas alan bir anlayıştır. Bizim yönetim anlayışımız; adalet, liyakat, istişare, ahlak, şeffaflık, denetim, plan ve programı esas alır. Saadet Partisi olarak vizyonumuzu şu beş başlık altında özetliyoruz; özgürlüklerin teminat altına alındığı bir Türkiye, tam bağımsız bir Türkiye, müreffeh bir Türkiye, güçlü bir Türkiye, öncü bir Türkiye” diye konuştu. 

“4 TEMEL HEDEFİMİZ VAR”

Hedeflerini sıralayan Bozan, “Bunların neticesinde ise 4 temel hedefimiz var; yaşanabilir, bir il. herkes kendi ilinde güven içinde yaşayabilsin, iş ve aşını kendi ilinde sağlasın, gurbet ellere gitmesin. Yaşanabilir, bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni ve adil bir dünya... Biz Saadet Partisi olarak reel politik değil, ilke ve değerler siyaseti yürütüyoruz” dedi. 

BOZAN: BİZ, ADALETİN YERLİ YERİNE OTURTULMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ

Bozan, “İslam'ı, Müslümanların yanlışlarına kurban edemeyiz! Devleti ayakta tutanın adalet olduğunu çok iyi biliyoruz. Devleti değil, devleti ayakta tutan adaleti ve vatandaşı önceliyoruz. Çünkü devlet vatandaş için vardır. Gardiyan devlet değil, garson devleti hedefliyoruz. İnancımızın gereği olarak, insanların temel hak ve özgürlüklerini kutsal sayar; hiçbir pazarlığa konu edilmesine rıza göstermeyiz! Biz, adaletin yerli yerine oturtulması için gayret gösteriyoruz. Bizim korumamız gereken şey adalettir, mazlumların, mağdurların ve mazlumların hakkıdır. Her şeyi alınacak oyları tartarak hesap edenlerin aksine bizler, zalimlerin ve güç sahiplerin karşısında, her daim mazlum ve mağdurun yanında yer almaya devam edeceğiz. İnancımız bize bunu emreder, oy alacağız diye inancımızın gerekliliklerini asla çiğnemeyiz” ifadelerini kullandı. 

“BU İKTİDARIN MAYASI VE RUHU SAADET PARTİSİ OLACAKTIR”

2023 seçiminin önemli olduğunu dile getiren Bozan, “2023 seçiminde bütün bu sıkıntıları göz önüne aldığımızda 2023 yılı seçimleri çok önemlidir. Bundan dolayı; parti kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket eden bir yönetim, partisinin iktidarını değil, Türkiye’nin itibarını düşünen bir yönetim, şahısların menfaatlerini değil, milletin menfaatini gözetecek bir iktidar gelmelidir ve inşallah gelecektir. Bu iktidarın mayası ve ruhu da Saadet Partisi olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Saadet Partisi; haksızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, torpilin, olmadığı, birlik ve beraberliğin, barış ve kardeşliğin, hak, hukuk ve adaletin olacağı bir Türkiye’nin teminatıdır. Saadet Partisi olduğu yerde, her zaman hayra motor şerre fren olmuştur, olmaya devam edecektir” dedi. 

BOZAN: SAADET PARTİSİ; BİRLİK VE BERABERLİĞİN OLACAĞI BİR TÜRKİYE’NİN TEMİNATIDIR

Bozan, 6’lı masaya da değinerek şunları söyledi: “6’lı masa. 6 farklı parti. Ortak noktalar. İlke ve prensipler. Ortak çalışma grubu 9 ana başlık 72 alt başlık üzerinde çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar bitme aşamasında ve çok yakında açıklanacaktır.”

Editör: TE Bilisim