ŞEHRİVAN HABER: Geçtiğimiz günlerde istifasını veren Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, kalabalık bir kadın grubu ile AK Parti Van il Başkanlığı’nda 2023 seçimleri için milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı.

“YAPTIĞI ÇALIŞMALAR TAKDİRE ŞAYANDIR, GÖRMEYEN BİLMEYEN DUYMAYAN YOKTUR”

Vanlılar dikkat! Van’da 6 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak! İşte kesinti saatleri Vanlılar dikkat! Van’da 6 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak! İşte kesinti saatleri

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Emre Güray, “Bugün Van’ımızın kıymetli yöneticilerinden geçmişte de birlikte görev aldığımız Semra Biçek’in başvurusunu kabul etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığı çalışmalar takdire şayandır, görmeyen bilmeyen duymayan yoktur. Van için önemli bir değer olan Selma Biçek hanımefendinin ne kadar sevildiğini ve değer gördüğünü salonu dolduran kıymetli hanımefendilerden anlamak mümkün. Başvurusunun hayırlı olmasını diliyor başarılar diliyorum” dedi.

VANLI KADINLARIN GÜÇLÜ SESİ SELMA BİÇEK…

Biçek, toplantıda yaptığı konuşmada, “Tip-1 Diyabet hastası çocuklarımıza yönelik çalışmalar, kadınların toplumda daha güçlü ve etkin rol oynaması için birçok projede başrolü üstlendim. Kahramanmaraş merkezli depremde 1.5 ay Malatya ilimizde görev yaptım, acılarını paylaştım, yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık. Çocuklarımız başta olmak üzere kadınlarımız ve ailelerine psikososyal destek verdik” diye konuştu.

BİÇEK: AMACIM VAN’I GÜÇLÜ YARINLARA ULAŞTIRMAK

Amacının Van’ı güçlü yarınlara ulaştırmak olduğunu dile getiren Biçek, “Vanlı hemşerilerimin her bir sıkıntısını duyarsız kalmayıp üst makamlara taşıyacağıma, kadınlarımızın, çocuklarımızın ve ailelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağıma, hayata geçirdiğimiz projeleri ülke geneline yaymak daha da geliştirmek için elimden gelenin fazlasını yapacağıma söz veriyorum. Amacım Türkiye yüz yılında Van’ımızın güçlü kadınları ile çıktığımız bu kutlu yolda güzel Van’ımızı, hepsi birbirinden kıymetli hemşerilerimiz ile birlikte güzel güçlü yarınlara ulaştırmaktır. Yarın değil hemen şimdi. Hayata geçirdiğimiz projeleri ülke geneline yaymak daha da geliştirmek boynumuzun borcu olsun” ifadelerini kullandı.

SELMA BİÇEK KİMDİR?

1965 Van’da doğdu. Çocukluğu Van Edremit ilçesi ve Van merkezde geçti. Biçek, ilk ve orta öğretimini Van’da tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirip, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Van Bölge Müdürlüğü’nde memur olarak işe başladı. 1993 yılında şef kadrosuna atandı. Zaman zaman Bölge Müdürlüğü’ne vekâlet etti. Daha sonra Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüklerinin Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü ile birleşmesinden dolayı Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde şef olarak görev yaparken, 2015 tarihinde Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne İl Müdür Yardımcısı olarak atandı. 18 Ağustos 2020 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine asaleten atanarak halen bu görevi yürütmekteydi. Selma Biçek evli iki çocuk annesidir.

BİÇEK’İN HAYATA GEÇİRDİĞİ VE KATKI SUNDUĞU PROJELER…

Tip Diyabet hastası çocuklarımıza ücretsiz sensörlü şeker ölçüm cihazı dağıtımı ve her ilçede diyabet konulu seminerler düzenledi. Kadın girişimcilere yönelik fuar, sergi ve defile programları düzenledi. Şehit ve gazi ailelerine yönelik çalışmalar düzenledi. 75 bin kadın ile rekor katılımlı geziler düzenledi. Madde bağımlılığına karşı çalışmalar yaptı. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için çalışmalar yaptı. Aile Destek Merkezlerinin sayılarını 100'ün üzerine çıkarttı. Aile Eğitim Programı’nın koordinatörlüğünü yaptı. Kadın kooperatifçiliğini yaygınlaştırdı. Meslek Edindirme Kurslarının sayılarının arttırılmasını sağladı. Kadınlara yönelik eğitim seminerleri ve konferanslar düzenledi. Düzenli olarak aile ziyaretleri yaparak destek oldu. Mahalle toplantıları düzenleyip vatandaşları dinledi. Tandır Yanıkları Sempozyumu’na katkı sağladı. Çocukların gelişimine yönelik birçok program düzenledi. Sağlık çalışanlarına sık sık moral ve motivasyon ziyaretlerinde bulundu. Van’ın tanıtımı için ulusal ve bölgesel birçok programa ev sahipliği yaptı. Psikoterapi ve aile içi terapi seansları düzenledi. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Malatya’da kadın, engelli, yaşlı ve çocuklara özel hizmetlerin yanı sıra tüm vatandaşlara psikososyal destek verilmesini sağladı.


 

Editör: TE Bilisim