ŞEHRİVAN HABER/ Van'da başıboş sokak köpeğinin 10 yaşındaki Mete’nin ölümü ile sonuçlanan elim olay sonrası sosyal medyada birçok sanatçı ve siyasilerden peş peşe sert açıklamalar geldi. AK Parti eski Van Milletvekili Hüseyin Çelik, sanatçı Yıldız Tilbe, Haluk Levent ve daha birçok isim sosyal medyadan yaşanan olaya sert tepki gösterdi.

“10 YAŞINDAKİ METE KURTARILAMADI”

Bahçede oynayan Mete’ye (10) saldıran başıboş bir köpek, çocuğun boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yara almasına sebep olmuş, hastaneye kaldırılan çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Talihsiz çocuğun ölümü sonrası, sosyal medyadan birçok ünlüden tepki tepki geldi.

YILDIZ TİLBE: “KÖPEK TERÖRÜ”

Daha önce de sokak köpekleriyle ilgili yaptığı paylaşımları nedeniyle linç edilen sanatçı Yıldız Tilbe, duruma kayıtsız kalamadı. "Köpek terörü işte" diyen Tilbe, tepkisini şu ifadelerle gösterdi: "Bütün bu kanunsuzluklar yasal olmuş, sokaktaki çocuğu kadını yaşlıyı insanı parçalayan köpekler insan öldürüp kanunla korunuyorlar. Bu onları suçu değil. Bir insanın hayatı köpek canı kadar kıymetli değil. Allah sebep olanı yanına koymasın, kulağını tıkayıp gözünü kapatanlar iflah olmasın."

HÜSEYİN ÇELİK: “DAHA KAÇ METE’NİN ÖLMESİ LAZIM?”

AK Parti Van eski Milletvekili Hüseyin Çelik’te yaşanan olaya sessiz kalmayarak, “Hiçbir medenî ülkenin sokaklarında sahipsiz köpek olmaz. Berlin’de, Viyana’da, Londra’da, Paris’te sokakta başıboş köpek değil kedi bile dolaşmaz. Bizdeki durum tipik bir 3.Dünya ülkesi manzarasıdır. Bunların toplatılması için daha kaç Mete’nin ölmesi lazım?” dedi.


Hiçbir medenî ülkenin sokaklarında sahipsiz köpek olmaz. Berlin’de,Viyana’da,Londra’da,Paris’te,sokakta başıboş köpek değil kedi bile dolaşmaz. Bizdeki durum tipik bir 3.Dünya ülkesi manzarasıdır.Bunların toplatılması için daha kaç Mete’nin ölmesi lazım?

HALUK LEVENT: “ÇÖZÜM İÇİN ORTAK PAYDADA BULUŞMAK ZORUNDAYIZ”

Yaptığı projelerle birçok insanın hayatına dokunan sanatçı Haluk Levent’te yaşanan köpek saldırısı ile ilgili tepkisine şu sözlerle dile getirdi. Levent paylaşımında, “1Daha 10 yaşındaydı. İçim kahroluyor. Bu bir sorun ve bu sorunu köpekleri öldürmekle çözeceğini sananlarla aynı yolda olamayız.

Hükümet, belediyeler, STK’lar ortak paydada buluşmak zorunda.

100 kez söyledim 101 kez daha söylüyorum.

Popülasyon için bir an önce çözüm gerek! Acilen!” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim