Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye’nin birçok ili de şiddetli depremlerle sallanmaya devam ediyor. AFAD'dan yapılan açıklamada; Adıyaman'ın Sincik ilçesinde saat 21.55'te 4.5 ve 02.34'te 4.1 büyüklüğünde deprem, Gaziantep’te 00.08'de 4.1, Kayseri’de ise 05:28'de, 4.9 büyüklüğünde şiddetli depremler meydana geldi. Bölgede artçı sarsıntılar olurken yetkililer vatandaşların hasarlı evlere girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

ADIYAMAN'DA ÜST ÜSTE İKİ DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.55'te merkez üssü Adıyaman'ın Sincik ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. AFAD, depremin yaklaşık 9,6 kilometre derinlikte olduğu belirledi.

ADIYAMAN'DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Sincik Kaymakamı Uğur Ünsal'ın yaptığı açıklamaya göre depremin meydana geldiği bölgede şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı.

GAZİANTEP'TE DEPREM

Gaziantep'te saat 00.08'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. AFAD depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirledi.

KANDİLLİ'YE GÖRE 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Ataköy Mahallesi olarak açıkladı. Rasathane depremin 3.9 büyüklüğünde ve 7.1 km derinlikte olduğunu bildirdi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum ihbar edilmedi.

KAYSERİ’DE ŞİDDETLİ DEPREM

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde de Saat 05.28'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7,0 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Depremi yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Ekipler de sahada tarama çalışması başlatırken Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'tan ilk açıklama geldi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: OLUMSUZ DURUM GÖZÜKMÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, şu an için olumsuz durum olmadığını belirterek, "İlk belirlemelere göre merkez üssü Hacılar olan 4.8 şiddetinde bir deprem yaşadık. İlk bilgilere göre olumsuz bir durumumuz yok. Ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde. Lütfen resmî açıklamalara itibar edelim. Rabbim tüm afetlerden bizleri korusun” dedi.

DEPREM ANI KAMERADA

Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü Yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

Öte yandan, meydana gelen deprem, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Sarsıntıyla beraber raflarda bulunan ürünlerin yere saçıldığı anlar saniye saniye kaydedildi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Depremin etkilediği 11 ilden olan Kayseri'nin Hacılar ilçesi Karpuzsekisi mahallesinde, saat 05:28'de, Kandilli Rasathanesi'ne göre 4.9 büyüklüğünde bir artçı deprem yaşandı. Depremin derinliği ise 6.1 km olarak belirtildi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Editör: TE Bilisim